Stará Blažková

Pes, sexy symbol a velký smích -i to je Ženitba

Když jsem tak bloudila zákulisím příbramského divadla, když se zkoušela Ženitba, vyfotila jsem i – zvíře.

Áááá, další pes v divadle. Na to jsme už zvyklí. Ale přece jenom jsem byla trochu překvapená, když jsem od Čiperové dostala fotku z tiskové konference.

Mezi režisérem a herci – pes? On toho sice moc neřekl, ale své místo na tiskovce měl oprávněné. V Ženitbě totiž hraje. Ale žádná velká role to není, jen takový štěk. Všichni režiséři tvrdí, že nejhorší je práce s dětmi a se zvířaty. „(smích) Skutečně je práce s dětmi a se zvířaty nejhorší. Ale Punťa, je na jevišti jenom chvilku“, říká smířlivě Viktor Polesný.

Je po zkoušení a přichází veřejná generálka. No a herci blbnou. Tohle blbnutí se mi fakt líbí, tak doufám, že v tom budou pokračovat. Pohled do zákulisí….

A už je nejen po veřejné generálce, ale i po premiérách. A přiznávám, Ženitba se mi líbí. Touto hrou se prosmějete. Herecké výkony už tradičně skvělé. Ale někteří přece jenom překvapili. Třeba takový Filip Müller, naprosto jasně komediální herec. V Ženitbě má kousek smrtelně vážný. A byl v tom tak dobrý, že mě za tu chvíli dojal. A to už vůbec nemluvím o Jirkovi Vojtovi. Dámy, tohle si přijďte užít! V Ženitbě je Jirka naprostý sexy symbol… a k tomu ty kožené kalhoty… óóóh…

Každopádně je hodně důvodů Ženitbu vidět (jóó, a inženýr Punťa na jevišti opravdu je, a je ukázněný).

 

 

Přihlášení Mobilní menu