Stará Blažková

Plakát v plenkách

Z nové inscenace „Jméno“ se už na facebooku objevila řada fotek. Já jsem si přesto do zákulisí zašla.

Herci přichází do práce.

A rovnou do šatny.

 

Kulisáka Jindru doprovodil jeho čtyřnohý kamarád. Inspicientka Katka je už na místě a připraven je i režisér Adam Doležal a Anička Fixová. A co tam dělá, když není v obsazení? Ančí Fixovic fotí. 

Ostaně s tím focením to nebude mít jednoduché. Celá scéna je bílá. Ale bude se i promítat.

Zašla jsem i do maskérny. Víte, jak se udělá na hlavě melír? Ale jistě že víte. Tenhle má však vydržet jenom na jevišti. Domů už půjde Lucka Valenová bez melíru. Vlásenkářka Petra vám to ukáže.

Herci kupodivu nejdou na jeviště, ale do foyer. Je tam pořádná zima. No, vždyť se tady už hezky dlouho netopilo. Proboha, na co přinesla výtvarnice Katka Baranowska ty hračky? A proč všichni lezou na židle?

Všimněte si na zemi ležící Aničky. Herci se chovají, jako kdyby tam leželo malé dítě. Měli jste slyšet to ňuňuťuťu… Škoda, že jsem to nenatočila na video. Nepochopila jsem, jak Anička může držet v klidu ten foťák. Se mnou to lomcovalo. Stěží jsem zadržovala smích. Tyhle fotky by mohly být jednou verzí na plakát.

A pak návrat na jeviště. Tam mě čekalo další překvapení. Malý Honzík se choval úplně samozřejmě. Jak by ne. Maminka je švadlena Zuzka a tatínek Honza dělá zvukaře. V divadle je zvyklý. Fotomodela však dosud nedělal.

Monika Timková ho docela úspěšně režíruje. A pak už musí župan dolů.

Tyhle fotky jsou další možností plakátu.

Vyšlo to! Tohle je plakát! (Musíte si tu fotku rozkliknout.)

Inscenace „Jméno“ se tento týden dozkouší a zase půjde k ledu. Ach jo…

Přihlášení Mobilní menu