Stará Blažková

Pohroma! Kulisáci jsou v lochu!

Z inscenace Přišel na večeři jste už viděli řadu fotek. Ale já jsem si v době, kdy se zkoušelo, došla do zákulisí. Tam to vypadalo takhle:
Vláďa Senič je na obraze jako živý. Jo, je živý. Petra Floriána jsem zastihla při zavazování bot. Václav W. Kraus už u nás hrál v inscenaci Červený a černý.

Lukáš Typlt v maskérně. Hmmm, zajímavý příčesek. A ještě foto s dámou. Dovolte, abych vám představila Beátku Typltovou.

Eliška Nejedlá když není zrovna na jevišti, tak fotí. Martin Holzknecht – hmmm, dost dobrý… Oběma to sluší. Vůbec herci jsou nějak naměkko. Vždycky před mým foťákem utíkali, teď mi dokonce dobrovolně pózovali.

I Anička Fixová a Helena Lapčíková.

Lucka Valenová mi také udělala radost. Ty holky jsou v tom pózování fakt dobrý. A nezbytné foto s chlapem. Martin Dusbaba má u toho patřičný výraz.

Václav Rašilov v šatně u scénáře, Filip Grygar v maskérně a Katka Fixová. U ní se mi líbí, že jí vůbec nevadí, v jakém okamžiku ji fotím.

Hostující Eva Miláčková, Helena Vondrušková a Jaroslav Vondruška. Dámy můžete vidět v Maryše.

A když už zákulisí, tak i technici. Tentokrát jsem k tomu měla pádný důvod. Jindra a Milan už jsou v kostýmech. Michal se teprve půjde převlíct. Ano, mají kostýmy. Oni nebudou na jevišti přestavovat kulisy. Budou hrát! Podle mundúru se dá poznat, že to jsou trestanci. Ale později se z nich stanou rozhlasoví technici.
Kluci, máte trému?
Michal: Normální práce. Pohoda.
Jindra: Já už se na to těším.
Milan: Mám velkou trému.
Z mého pohledu jsou na jevišti fakt dobrý.

Anička v divadle pracuje jako inspicientka a nápovědka. Krásný růžový klobouček, že? K tomu ještě přijde růžový plášť. Ano, Anička také bude hrát. Ale ta už je zvyklá. Na divadelních prknech stojí od roku 2003. Určitě vybavíte pionýrku z Hrdého Budžese. A taky hrála ve Válce Roseových.
Garderobiérka Lucka opravuje podprsenku. To není její! Tahle bude na jevišti… na vánočním stromečku… A pozor – také jde do kostýmu. Ale Lucka hrát nebude. Na jevišti vyměňuje kulisy a rekvizity. A to musí být stylové.

Tak teď se inscenace Přišel na večeři uloží k ledu. Tam už se chladí Chleba s máslem. A možná, že se přidá Jméno. To se teď začíná zkoušet.

Takhle to bude jednou vypadat před diváky:
https://youtu.be/sL5VYmJULzI

 

Přihlášení Mobilní menu