Stará Blažková

Pojďte do kina

Ano, opravdu vás zvu do kina. A nemyslete si, že to budou filmy, které si můžete stáhnout z internetu. Tentokrát s novým projektem přišla Asociace provozovatelů kin. Příbramské kino se samozřejmě připojilo.

Ačkoliv mi šéf kina Martin Machata přesně vysvětloval, jak to bude fungovat, tak mé chápání… No prostě zprostředkoval mi odborné informace od asociace.

O co se vlastně jedná?
Jde o dočasné virtuální kino v obýváku našich diváků. Z České republiky vytvoříme jedno velké virtuální jednosálové kino se stejným programem v pravidelných hracích profilech. Budeme se maximálně snažit přiblížit filmovému zážitku z vašeho oblíbeného kina. Prodej lístků bude probíhat on-line pomocí prodejních systémů jednotlivých kin. Divák tak má možnost vyjádřit solidaritu se svým kinem a podpořit ho v této těžké době, aby vůbec existovalo.

Proč se dívat na filmy zrovna na vasekino.cz?
Je to jediný projekt, který nabízí možnost podpořit vaše místní kino, které je momentálně zavřené. Po skončení mimořádné situace a otevření kin bude tento virtuální kanál uzavřen. Vaše kino navíc nabízí exkluzivní obsah od českých distributorů a producentů, filmy uvedené zde nemůžete streamovat nebo stáhnout na jiných VOD platformách.

Jak si koupím vstupenku?
Koupíte si ji úplně stejným způsobem jako do klasického kina tedy – na webu kina. Vzhledem k povaze virtuálního kina je možný nákup vstupenek pouze on-line! Předprodej skončí hodinu před začátkem představení. 30 minut před promítáním zadá divák na webu www.vasekino.cz kód, který obdržel na e-mail při nákupu a získá přístup k filmovému představení na daný den/večer (program všech kin zapojených do projektu je stejný, a je k nalezení na webech jednotlivých kin a na stránkách vasekino.cz).

Kolik stojí vstupenka?
Jednotná cena je 70 Kč. Je samozřejmě možné si zakoupit více lístků, vyjádříte tak podporu svému kinu. Pro získání kódu však stačí jedna vstupenka. Poměrná část vstupného pak náleží kinu, ve kterém jste si vstupenku koupili.

Lze s cenou jakkoliv hýbat nahoru či dolů?
Ne, cena je jednotná pro všechny kina, která se projektu účastní.

Pokud budete mít nějaké dotazy, tak mi je pošlete, já určitě odpovědi zjistím. 

Začínáme v pátek 27. 3. ve 20.00 PREMIÉROU slovenského road movie AFRIKOU NA PIONÝRU. Dokument se bude opakovat i o víkendu.

Pá 27. 3. od 20:00 h dokument Afrikou na Pionýru

So 28. 3. od 20:00 h dokument Afrikou na Pionýru

Ne 29. 3. od 20:00 h dokument Afrikou na Pionýru

Cestovatelský dokument Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice, a které žene možnosti vlastního těla i svobodu ducha až do nejvyšších otáček. A zároveň přinese úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie. „Afrika nám dala úplně jiný pohled na život. Zažili jsme na cestě takovou volnost, jakou si v dnešním uspěchaném světě dokáže představit jen málokdo. Uvědomili jsme si, že právě svoboda je to největší bohatství, které máme,“ říká cestovatel a dobrodruh Marek Slobodník.

Dokumentární / Road movie
Slovensko, 2019, 104 min.
Nevhodné do 12 let.
Režie: Marek Slobodník
Scénář: Marek Slobodník
Kamera: Martin Kochaník
Hrají: Marek Slobodník, Martin Kochaník, Marek Duranský, Milan Hurár, Ondrej Hurár

Program najdete na www.kinopribram.eu, prostřednictvím on-line předprodeje zakupte vstupenku, jednotná cena je 70,- Kč. Prodej končí vždy hodinu před projekcí (při promítání od 20.00 tedy v 19.00) Na e-mail obdržíte vstupenku s přístupovým kódem. Filmy budou promítány na webové stránce www.vasekino.cz. Kód “odemkne” váš přístup k filmu, spuštěno vždy 20 minut před projekcí.

Tak jdeme do kina, ne?!

Přihlášení Mobilní menu