Stará Blažková

Prázdninové cestování

Prázdniny jsou za námi. A já jsem se samozřejmě zeptala, jak je trávili naši herci a herečky.

První zveřejním odpověď od Petra Floriána. Neodpovídá pouze za sebe, ale i za některé své kolegy. Oni spolu totiž tráví i prázdniny… Chápete to?

Petr Florián a další
Letos jsme s kolegy trávily moc hezké chvíle na vodě. Sjížděli jsem Ohři.

A pak jsme se vydali na Ukrajinu po stopách Nikoly Šuhaje.

Anna Fixová
Kolega Florián už za mě poslal fotky, protože většinu času jsem trávila léto v jeho společnosti a něco bych si ráda nechala pro sebe. Konec léta už jsem měla silně pracovní a to proto, že už třetím rokem fotím charitativní kalendář pro organizaci Psí život. Vymyslela ho kdysi moje kolegyně  z TV a kamarádka Patricie Solaříková a já bych mu tu ráda tímto udělala reklamu. Penízky jdou na několik vybraných psích útulků a loni se nám podařilo vybrat krásných cca 350 000. Kdyby někdo z našich diváků chtěl kalendář zakoupit, budu moc ráda.
Tady je odkaz:  https://www.facebook.com/psizivot14/?fref=ts
Nový kalendář bude k prodeji zhruba od půlky října.

Robert Tyleček
Prázdniny jsem měl letos po delší době hodně cestovní: Řecko (Chalkidiki) – 10 dní, Slovensko, Polsko (Oravská Magura) – týden, Krkonoše (Pec pod Sněžkou) – týden. Mezitím několikrát Ostrava, zubař v Chebu, výlety po Brdech… Bylo to krásné a bylo toho dost…
Jelikož vnímám masivní potřebu spousty lidí fotograficky dokumentovat doslova VŠE, já sám jsem od této činnosti před několika lety upustil. Takže fotek se ode mě nedočkáte. Po době odpočinutí přeji všem, kdo mají divadlo rádi, inspirující divadelní zážitky!

Eliška Dohnalová
Jak jsem prožila letošní léto? Cestováním! Splnila jsem si sen a konečně se podívala do USA. Dohromady jsem tam strávila měsíc a za tu dobu jsem stihla procestovat New York, New Jersey, Texas, Oklahomu, Kansas, New Mexico, Arizonu, Nevadu a Californii. Byla to úžasná zkušenost plná skvělých zážitků, ale to je na delší vyprávění.

Když jsem se vrátila z Ameriky, tak aby toho cestování nebylo málo, jela jsem ještě na 10 dní na loď do Chorvatska, kde jsem si užila krásně čisté moře, kotvení v opuštěných zátokách a poznávání místních ostrovů.

Zbytek léta jsem už trávila v Čechách, hlavně u nás na chatě na Slapech, kde to ale taky vůbec není špatný!

Jiří Vojta
Prázdniny byly samozřejmě krásné. Jejich součástí byly samozřejmě návštěvy babiček a dědečků naší malé Josefínky. Chalupa v Bílých Karpatech. Pak koupání v různých stojatých i pohyblivých vodách.

S dalšími hereckými kolegy jsme započali fyzickou přípravu do filmu z basketbalového prostředí. Takže jsme celý jeden víkend trávili v Nymburské sportovní hale a od té chvíle až do konce roku máme každou neděli basketový trénink.

Hřebem prázdnin byla cesta do Bretaně. Cestou jsme se potýkali s únavou. Stavěli jsme se třeba u zámku, kde se točila závěrečná scéna filmu Profesionál s hrdinou mého mládí Belmondem.

Pak už jsme si užívali dvou týdnů překrásné Bretaně. Hezky tam fouká, je třeba chránit malá ouška. Bretaňské pobřeží já a moje Hanka milujeme. Stmelilo nás na naší první dovolené.  Atlantik je tu chladivý. I když není co chladit. Bylo konstantních 20-25 stupňů vzduchu. Zatímco v Praze bylo přes třicet. Megalitické stavby není třeba složitě hledat, jsou jich tu spousty. Přírodních úkazů ale taky. Tím nemyslím nás.

Zpestřením bylo mé přerušení dovolené na necelé dva dny, kdy jsem odletěl do Prahy odtočit pár záběrů do připravovaného seriálu „Inspektor Max“. Produkce prostě nenašla jiný den za původní propršený, než ten uprostřed mé dovolené, tak jsem se proletěl jako skutečná celebrita. (Mimochodem přes Londýn a Řím).

No a už na konci srpna jsme začali zkoušet hru od Harolda Pintera „Narozeniny“, na jejíž premiéru se můžete těšit 5.10.

Helena Karochová alias Teta Mozzarella
Teta Mozzarella se neflákala, nýbrž pilně pracovala v rodinném bistru.

Filip Müller
Tak byl jsem sám týden v Řecku, protože všichni kamarádi jsou buď chudý, nebo zadaný. Byl jsem ubytovaný v hotelu na ostrově Rhodos v Egejském moři. A když jsem se zrovna neválel na pláži a nečetl si při nasávání alkoholových nápojů, cestoval jsem po ostrově po památkách. Byl jsem v hlavním městě Rhodos, kde je krásný Palác velmistra. Další den jsem navštívil pozůstatky Afroditina chrámu nad městem Lindos, kde jsem myslel, že chcípnu vedrem a únavou z toho lezení do kopce.

V srpnu jsem pak jel na Festival amatérského divadla, „Jiráskův Hronov“,  kde jsem hlavně chlastal a dělal ostudu… jo a taky jsem se tam dal dohromady se svou novou slečnou Markétou.

Jinak jsem přes léto pracoval v tátově stavební firmě. Ano, dělal jsem na stavbě lešení a svářel střešní fólie na střechách.

Lukáš Typlt
Se začátkem prázdnin jsem prakticky nastoupil na rodičovskou „dovolenou“, takže na nějaký ten odpočinek moc času nezbylo. Ale to si rozhodně nestěžuji. Asi málokterému tatínkovi se povede trávit se svým dítětem tolik času a rodičovství je opravdu naplňující disciplína.

Daniela Šišková (Nová členka našeho souboru. Co nejdříve Vám jí představím.)
Po skončení Arabské noci, začaly prázdniny, které pro mě představovaly most mezi dvěma městy, mezi dvěma divadelními angažmá. Z Chebu do Příbrami. A začalo to vesele. První den prázdnin jsem si ukopla palec, naštěstí to brzy přebolelo a já se mohla vypravit na sjíždění Vltavy. (Ano, to je opravdu moje jediná fotografie z vody a jedno foto i toho palce!)

Několikrát za léto jsem se zvládla otočit v Českém Krumlově na otáčivém hledišti a zhlédnout pár představení (aby toho divadla nebylo přes to léto, přece jen málo). Další cesta vedla do Portugalska, kde jsme strávili úžasných 10 dní omýváni nekonečným oceánem.

31. července jsem oslavila své narozeniny v mém rodném Brně společně s rodinou.

Druhý den, započal další měsíc prázdnin. Navštívila jsem Filmový festival v Uherském Hradišti a zhlédla více filmů než na celý rok. Vřele doporučuji film Čára a film Špína. Po filmech přišel film další, tentokrát jsem byla v opačné roli, a to v roli, kterou mám raději, na druhé straně kamery. Natáčeli jsme hraný dokument pro českou televizi ze 17. století.

Ale jeden z nejsilnějších zážitků byla vernisáž mého tatínka, který se v důchodu vrátil ke své lásce z mládí a začal opět malovat. Zašlo to až tak daleko, že se v srpnu uskutečnila jeho vernisáž. Byla jsem, a jsem na něj neskutečně pyšná.

Moje léto prolínalo ještě plno výletů, pár letních představeních, několik festivalů, cenné chvíle s rodinou, přáteli a s mým přítelem Tomášem, za což jim všem moc děkuji a nyní hurá, mílovými kroky (fotografie z moderování festivalu Rock in Roll) odstartovat další sezónu. Tentokrát ale na té druhé straně mostu, a jak jinak než představením, Arabská noc. Těším se na vás. Vaše nová Daniela Šišková.

Milan a Pavlína Schejbalovi
Část dovolené jsme strávili na Kypru, kde jsme objevili v místě Salamis, mimo jiné pozůstatky starého města, ale i dosud využívané divadlo. Je to na břehu moře, prostě krása…  A tak jsem si říkali, že by to mohla být další venkovní scéna pro Baladu pro banditu. Příští léto už se sem těšíme!

Ještě jsem dostala mail od Moniky Timkové, která je touto dobou ještě v Americe. Takže nestačila nic poslat, ale mám vás moc pozdravovat.

Fany Blažková
Na závěr ještě jednu perličku. Dostala jsem fotky…

Srdečný pozdrav z Egypta, společně se starou Blažkovou zasílají Simča a Jana

A ještě něco z černého kontinentu, aneb jak jsme šířily osvětu mezi domorodci.

Teda holky, dostaly jste mě! Nejen, že jste na cestu zvolily tu správnou placatku, ale i ti domorodci nejsou k zahození. Musela to být krááásná dovolená…

 

Přihlášení Mobilní menu