Stará Blažková

Příbramáci uvidí film dřív, než zbytek republiky

Scénárista a herec hlavní role Jaromír Hanzlík. Jiří Adamec režie. To jsou dva hlavní tvůrci nového filmu Léto s gentlemanem. V pátek 1. února ho můžete vidět v příbramském kině. Ano, píši správně v kině, nikoliv v kinech. Oficiální premiéra proběhne v Praze až 14. února. To pouze Příbram má výjimku a může se pochlubit předpremiérou. Hlavním důvodem je místo, kde se film točil. Všechna místa, která si před kamerou zahrají, mají v obci Zduchovice nedaleko Kamýku na dosah. Lom, zámeček i penzion, v němž se štáb filmu Léto s gentlemanem usídlil.

Vedoucí kina Martin Machata prozradil: „Vzhledem k tomu, že ve filmu účinkovala téměř celá vesnice, bude první promítání od 17 hodin, jako uzavřená předpremiéra právě pro její obyvatele. Přijet by měl i Jiří Adamec, Jaromír Hanzlík a další herci.“ Takže to není promítání pro veřejnost? „Pro veřejnost se promítá ve 20 hodin a bude i beseda s hosty a autogramiáda.“

Je to bomba. Příbramáci film uvidí dřív, než zbytek republiky.

Pro Jaromíra Hanzlíka to byl první filmový scénář. „Vybavuji si loňské léto, kdy jsem scénář psal, a následné týdny a měsíce příprav. Musím se přiznat, že mě to velmi překvapilo, protože to bylo poprvé, kdy jsem psal filmový scénář, a úplně mě to pohltilo. K mému údivu si mé postavy opravdu v jisté chvíli začaly žít svým životem, ale měl jsem štěstí, že mí přátelé, kteří scénář četli, mě nenutili je měnit,“ shrnul svou práci na Létu s gentlemanem herec, který ve filmu ztvárnil hlavní roli.

„Natáčelo se v létě ve středočeských Zduchovicích v období velkých letních veder. I přes extrémní počasí se ale podařilo natočit vše potřebné. Chtěli jsme natočit letní romanci, milý, laskavý, ale i úsměvný film, který by byl pohlazením pro duši, větší ambici jsme neměli,“ nechal se slyšet Jiří Adamec. Chystaný snímek charakterizuje jako pozdní romanci, prostou a čistou, která si na nic nehraje. „On je svobodomyslný gentleman na bílém koni, ona si díky němu po letech zase připadá jako princezna,“ shrnul Adamec podstatu setkání ústřední dvojice, kterou představují Hanzlík a Alena Antalová. Obsazení je téměř hvězdné: Igor Bareš, Lucie Vondráčková, Mirek Šimůnek, Tereza Kostková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Dana Batulková, Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Žák, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák.

Přihlášení Mobilní menu