Stará Blažková

Příbramský soubor má nové členy

Mini soubor příbramského divadla se konečně rozšířil o dva nové členy. Oba nejsou na příbramských prknech žádnými nováčky. Podle fotek určitě poznáte o koho se jedná.

Hvězdné manýry, Sen noci svatojánské, Vše a ženách a Velký Gatsby.

Višňový sad a Velký Gatsby.

Do příbramského divadla nastoupila Monika Timková a Milan Ligač. A já jsem oba na chvíli „odchytila“ před představením Velkého Gatsbyho. Jednak abych vám je představila, ale musí si taky zvyknout na Blažkovou, že jo?

B. Jak jste se dostali do Příbrami?
T. Jela jsem po dálnici z Prahy až do Příbrami (smích). Dostala jsem nabídku od pana Schejbala. Zkoušeli jsme spolu v Pardubicích Charleyovu tetu a pak mi nabídl hostování v Hvězdných manýrech. Potom přišly další hostovačky a nyní jsem dostala nabídku do angažmá.
L. Také přes Milana Schejbala. Znám se s ním z kurzu praktické režie. Pak se na mě přijel podívat, když jsem hrál na představení konzervatoře. A poté mi nabídl hostování ve Višňovém sadu a pak velkou roli v inscenaci Velký Gatsby. A potom hned přišla nabídka do stálého angažmá.

B. U Moniky vím, že už si toho vyzkoušela dost. Včetně úspěšné štědrovečerní pohádky Princezna a písař. Milane, co Vy už máte za sebou?
L. Měl jsem několik hostovaček v různých divadlech. Ale já stále studuji. Chybí mi na konzervatoři ještě půl roku.

B. Oba jste ještě nebyli ve stálém angažmá. Nemáte z něho obavy?
T. Mám velký strach. Ale strach ještě nikomu nepomohl, tak jsem si řekla, že to vyzkouším. Je to jiné. Například, když mi teď přišel pevný termín na představení, tak jsem si v duchu říkala, že jsem ho neschvalovala. No a pak mi došlo, že už nemám co schvalovat.
L. Já myslím, že jsme si v sobě probírali úplně stejné věci. Člověk ztratí určitou svobodu. Ale ten strach je trochu eliminovaný Milanem Schejbalem, který je divadelník a vše je o domluvě.

B. Představuji nové členy souboru. Řekněte mi něco o sobě, co si myslíte, že byste říct měli, a co by o vás diváci měli vědět.
T. Tyto bezbřehé otázky jsou hodně těžké…

B. Zvykejte si. Já žádné jiné nepokládám…(smích) A já vám vlastně dávám volnost. Je to jen na vás….
T. No právě. Tuto volnost fakt nemám ráda. Tak dobře. Já bych chtěla, aby diváci věděli, že jeden z důvodů, proč jsem tady je, abych měla možnost si vyzkoušet, co nejvíce věcí. A zároveň je chci poprosit o shovívavost, pokud se mi hned všechno nepovede. A slibuji, že pokud se mi něco nepovede, že se budu snažit, to potom udělat o to lépe.
L. No po tomhle se už nedá skoro nic říct (smích). Já bych chtěl divákům říct, že jsem tady proto, abych se něco naučil… (smích). No dobře nebudu citovat Moniku. Je to naše první angažmá, a diváci nám mohou hodně pomoci tím, že budou chodit do divadla. Bez diváků to nejde. Tak na nás prosím choďte.

Jo, a mimochodem, oba řekli, že budou chodit do D-klubu. Takže když se prý chcete o nich něco dozvědět víc, těší se v Déčku na setkání.

Samozřejmě, že bych o nich chtěla vědět daleko víc. Ale s Monikou jsem už rozhovor dělala. A to v době, kdy jsme asi ani jedna neměly ponětí, že bude stálou členkou souboru. A protože vznikl v září 2015, tak asi pár změn bude, ale myslím, že to nebude nijak zásadní. Zveřejňuji ho v další zprávě. A s Milanem Ligačem se pokusím domluvit rozhovor co nejdříve.

 

Přihlášení Mobilní menu