Stará Blažková

Připoutat se. Vzlétáme!!!

„Vítám vás na palubě letadla K.O. Let bude trvat zhruba dvě hodiny, s 20 minutovým mezipřistáním. Tyto lety jsou od 30. května přísně nekuřácké. Pro některé z nás – bohužel. Také vás musím upozornit, že toto letadlo nedisponuje žádným nouzovým východem. Palubu proto můžete opustit pouze v mezipřistání. Kapitán a celá posádka vám přejí šťastný let“, přivítala cestující letuška Anna Fixová.

Start nebyl úplně plynulý, letadlo vzlétlo díky Lukášovi Typltovi pořádně rychle nahoru. Ani Eliška Dohnalová  písničkou „Já cestu k tobě najdu si“ vzlet úplně nezklidnila. Mládkův „Jez“ taky není úplný ploužák a Filip Müller se do toho pořádně opřel. Klidnější let nastal, až když se mikrofonu chopila Anička Fixová s písničkou Přejdi Jordán.

Pak už plynulý let střídaly turbulence. Takže žádný klídek. Cestující museli být v pozoru. Mimochodem paluba letadla přímo inspirovala k dalším cestám.

A pak už to jen fičelo… Katka Fixová omluvila Jaroslava Someše s tím, že šansony, které už nikdo nezná, zbyly na ní. Filip Müller prohlásil, že má písničku, kterou si zpívá každý den ráno, když jde do práce a spustil  Píseň včelích medvídků …„chvátám, chvátám, nemám žádný klid…“

Monika Timková je nejen novou členkou příbramského souboru, ale i Los Trumberos. Svoji písničku uvedla tak, že má krátký, stále se opakující refrén. A vyzvala diváky, aby jí pomohli. K této výzvě jsem byla mírně skeptická. Vím, že diváci, kteří chodí na koncerty do Déčka, se jen tak rozezpívat nenechají. Monice se to povedlo: „… jedem do Afriky, jedem do Zimbabwe…“ zpívali všichni. Jirka Vojta se zvedl od bicích a dal si před přestávkou vojenský pochod „It’s a Long Way To Tipperary“.  Bez kapely.

Já se vždycky moc těším na duety. A zvlášť očekávám dvojku 2F (Fixová-Florián). Tentokrát dávám Katce za pravdu. Děti z Pirea nejsou zrovna nejnovější hit. Ale 2F opět zazářili. Krmíčková s Fixovou umí být dobrou dvojkou. A to i v případě, že každá jde jiným směrem. „Já půjdu tam a ty tam.“ Akorát nemám jasno, kdo byl Korn a kdo Vondráčková.

A byla i taneční čísla. A i když to na první pohled vypadalo, že v divadle vznikají nové vztahy, byl to opravdu pouze taneční doprovod.

Katka Fixová při písničce „Mimořádná linka“ zvedla ze židle i Ivanku a Moniku. Taneční doprovod byl excelentní. Výborně byl zvolen i její kostým. Vypadala, jako  něco, mezi vysokohorskou turistkou a sklízečkou rýže.

(Anna Čiperová, která pro mě fotila a točila video slíbila, že se do příště naučí stříhat.)

Jedinečné vystoupení měla Eliška Dohnalová a její doprovodný soubor. Abych to vysvětlila. Nezazněl jediný hudební nástroj.
Peetrs, Jirka a Ivanka zasedli ke stolu s kelímkama. A bylo to skvělé show. Klepání kelímků a tleskání proběhlo v naprosté synchronizaci a vytvořilo rytmický doprovod.

(Čiperka se fakt chce naučit videa stříhat)
Jako při každém koncertu se vylosovalo téma, které napsali diváci na lístečky. Trumberáci bývají napnutí. Ne, na každé téma se dají najít písničky. Monika vylosovala Pavla Sedláčka. Ten se hned poté, co mu děvčata poblahopřála, otočil ke Katce Fixové s poděkováním za krásné šansony. Jaké bylo to téma na příští koncert? No, samozřejmě – šansony.

Tentokrát byl výherce ještě jeden. Ivana dala divákům možnost, aby si vybrali jakoukoliv písničku i interpreta, který ji příště zazpívá.
Zpívat bude Anička Fixová písničku Karla Kryla Salome. Písničku i zpěvačku si přála Klára Linhartová. Oba výherci samozřejmě získávají dvě vstupenky na příští koncert.

A pak už závěrečná písnička.

(Čiperka se ta videa naučí stříhat! Možná…)

Přistání bylo hladké a všichni cestující odměnili posádku potleskem. Ale vystupovat z letadla se nikomu moc nechtělo…
Další koncert, tentokrát plný šansonů, bude začátkem prosince.

Přihlášení Mobilní menu