Stará Blažková

Protančila jsem střevíčky…

 Titulek je opravdu nadnesený. Ne, že bych si nepřála protančit střevíčky, ale…
1. To, co jsem měla na nohou, bych už střevíček nenazvala. Hlavně pohodlí.
2. V mém věku už nezvládnu ani rychlou polku, natož protančit boty.
3. Ale ostatní mohli. A skoro bych se vsadila, že některým se to asi muselo povést.

Ano, 13. ročník Divadelního plesu je za námi. A jak probíhal? Podívejte se…

Ples jako každý rok zahájil ředitel Petr Bednář společně s Danielou Šiškovou, která celým večerem provázela.

Předtančení se neslo v duchu salsy v provedení taneční skupiny Rico Tumbao, která je držitelem titulu Mistrovství České republiky v salsa choreografiích skupin.

A pak už Daniela Šišková pozvala na parket své herecké kolegy. Nejprve nastoupili s prázdnými cylindry, které rychle naplnily lístky do tomboly. A tři, dva, jedna, start… a jde se na to.

V estrádním sále už tradičně hrála kapela Pepeto, která zvedla návštěvníky ze židlí. No, vždyť také kvůli tanci přišli…

Velkému zájmu se těšilo fotostudio, kde jste se mohli vyfotografovat, nejen ve svých róbách, ale i připravených kostýmech. A právě kostýmy byly letos hojně využívány.

Příznivci jazzu si každoročně kupují vstupenky do divadelního foyer, kde je už také stálicí, kapela Sunday Afternoon´s Jazzman. A i zde zatančila skupina Rico Tumbalo. Tentokrát bachatu.

Hlavním hostem plesu byla zpěvačka Monika Absolonová, která přiznala, že má trému. Ten večer bylo její první vystoupení po narození druhého syna. Návštěvníky plesu si zcela získala nejen svým vystoupením, ale i ochotou podepsat se nebo vyfotografovat se všemi zájemci.

A pak se na parketu objevili návštěvníci z jiných planet… Martin Pořízek a Adam Rai trojnásobní mistři světla v tanečním stylu Elecktric boogie za doprovodu skvělého beatboxera.

Nikdy bych nevěřila, že se k této dvojici najdou stateční dobrovolníci. A našli. A dokonce byla mezi nimi žena. A musím uznat, že vůbec nebyli špatní. Uznávali to i profíci. Za závěr si všichni odnesli medaile a vítěz ještě láhev vína.

O půlnoci se návštěvníci přesouvají na velkou scénu. Pokaždé mě překvapí, že ji celou naplní. Nejdříve došlo k předání první ceny tomboly. Daniela vyzvala držitele lístku číslo 100, aby přišel na jeviště. Vítězka měla evidentně radost. Převzala poukaz na zájezd do Chorvatska od CK AŠA v hodnotě 10 tisíc korun.

V půlnočním programu přišly letos na řadu opět varhany. Miloslava Šmolíková se nepustila do klasiky, ale zazněly známé filmové melodie od Pirátů z Karibiku, až po Vinetoua a Popelku. Na píšťaly varhan se promítaly ukázky z filmů. Nebyly úplně zřetelné, ale přesto posluchačům napověděly. Umění Miloslavy zvedlo, při závěrečném potlesku, diváky ze sedadel.

Hlavní cena tomboly je předána a takhle to vypadalo u přebírání ostatních cen. Á vida, i náš Lukáš Typlt něco vyhrál. Lukáši, ukaž, co máš v té krabici… Ani to nebudu komentovat. Já jsem si přála vyhrát: víno, kávu, uzeniny nebo dort. A povedlo se pouze kafe. No, jo… Ten dort bude určitě výbornej – je z Ria. Lukáši, jelikož máš doma dvě děti, tak Ti odpouštím.

D-klubu kraloval Los Trumberos. Je škoda, že je Déčko tak malé. Bylo našlapáno k prasknutí a dovnitř se nedalo téměř dostat. A přesto, k mému nepochopení, se tam i tančilo. A to až do tří hodin.

Jestli byl v Déčku program do tří, tak v estrádním sále se tančilo do čtyř hodin. DJ Berry to pořádně rozjel. Já jsem si do této doby myslela, že diskotéka je jen pro …náctileté. Velmi jsem se mýlila.

A téměř nad ránem je konec…
Palec nahoru – přesně takhle bych to vyjádřila!

 

 

Přihlášení Mobilní menu