Stará Blažková

Punčochatá Ančí, klauni, víly fintilky a taky… a pak ještě ….

Divadlo opět patřilo dětem, a to za nejlepšího počasí, jaké si pořadatelé mohli přát. Ani horko ani zima. Počasí i nabitý program přilákali čtyři a půl tisíce návštěvníků.

Po několika letech sice vystřídala kouzelnici Elvíru v moderování punčochatá Ančí, ale naši „staří“ klauni nechyběli. A měli úplně nové společnice – víly. Víly, které lehounce tančí po loukách, upíjejí kapky rosy… Ale tyhle víly byly pěkné fintilky. Nevím, kde k tomu přišly. Asi se shlédly v nějaké studánce.

Letos byli klauni mimořádně rozjívení. A punčochatá Ančí taky byla rozhodně větší živel, než Elvíra. A těch balónků rozdali klauni stovky. Teda možná víc…

Nechyběly kolotoče a hodně oblíbený aquazorbing. Ani malé děti se nebály uzavření do velkých bublin.

A hodně se jezdilo. Popelářským autem, vláčkem nebo na luční kobylce s Ferdou mravencem. A v historické vojenské technice rozhodně nejezdil pouze Bublina s Breptou, ale hlavně děti.

A koněéé! Jezdilo se a mazlilo se…

Hasiči připravili oblíbenou lanovku. To se to, pane, svištělo z oken estrádního sálu. A neslaňovaly pouze děti, ale i záchranářští psi.

Divadelní klauni Brepta, Bublina, Bambula a Brumla měli velkou konkurenci. Klauna  Huga a paní Hugovou. Tito dva byli celý den doslova obklopeni dětmi. A jakpak by ne… Dělali z balónků úžasná zvířátka, květiny, ale i například kordy.

Víly, kromě toho, že se neustále zhlížely v zrcátku a činčaly, odměňovaly děti za poznání květin, které mají na louce.

Traktory, stavební stroje i vojenská technika, přitahovala především kluky.

A velká vojenská technika se líbila i klaunům. Dokonce se snažili od vojáků přiučit..
Jejda! Co ty víly?! No, to už trochu přehánějí. Dokonce se zapomněly fintit! Jejda! A co ten voják s vílími košíčky?! To je celé nějak naruby, ne?

Zatímco se víly u vojáků zapomněly fintit, holčičky na to nezapomněly. Třpytkové tetování, barevné pruhy do vlasů, lakování nehtů a malování na obličej. No, koho to vidím se štětci v ruce!? A pak že umí dávat jenom botičky!!

V estrádním sále se tančilo

Ale tančilo se i před divadlem.

Hráli Bosáci a taky se …

Ale rozhodně to není všechno. Ale už jsem sem vložila zhruba 60 fotek a to by mohlo stačit. Vy, kteří jste na akci byli, tak víte, a ostatní se přijďte příští rok podívat. Tihle tady určitě zase budou. Jó a víly posílají vzdušný vílí polibek…

Ještě reportáž

Přihlášení Mobilní menu