Stará Blažková

Raději Rockyho nebo Budulínka?

„Na niti“ to je název přehlídky loutkových divadel, které příbramské divadlo v lednu připravilo na malé scéně. Tato scéna byla totiž původně loutková. Pane řediteli, Vám se zastesklo po historii? „Po historii se mi nezastesklo, ale dnešní děti, kromě Spejbla a Hurvínka, loutky moc neznají.“
Většina představení je pro školky a školy.
Ale loutky nemusí být pouze pro děti. Tuto sobotu 6. ledna od 17 hodin bude na vás čekat Rocky IV. Což je představení určené pro dospívající a dospělé diváky.
Uvidíte příběh smutného boxera, jeho osamělých kamarádů a nepřátel. Jedná se o inscenaci o pustém zoufalství a nemožnosti se postavit. Jen když je spokojen s utrpením, pak teprve dokáže zůstat stát. Rocky je hrdina. Není sice zrovna velký chytrák, ale má srdce a správný sen. A věří mu. Věří, že vstane a vyhraje.

Neděle 7. ledna je určena dětem a jejich rodičům. Čeká vás pohádka Budulínek. Žil byl jednou jeden malý chlapec. Jmenoval se Budulínek. Rodiče již bohužel neměl. Zato měl ještě babičku a dědečka! A ti to s Budulínkem neměli ani trochu snadné. Budulínek je totiž vůbec, ale vůbec neposlouchal!
Budulínek se hraje dokonce dvakrát. Od 15. a od 17. hodin.

„Tato představení jsou ojedinělá a já vás všechny srdečně zvu“, dodává ředitel Petr Bednář.

Přihlášení Mobilní menu