Stará Blažková

Rok 2006 – Protesty proti novému řediteli

Rok 2006 byl v divadle nabytý událostmi. Mnohdy bouřlivými.

Od března 2006 je divadlo vyhlášeno památkou. Což znamená i pravidelný dohled památkářů. Škoda, že takto památkáři nefungovali i před rokem 1989. 

Od května 2006 nese divadlo název: Divadlo A. Dvořáka Příbram.

Od července 2006 je novým ředitelem divadla Petr Bednář. A rozhodně nebyl přijat s otevřenou náručí. Jeho nástup byl za víření bubnů. Mnohdy válečných. O kauzu se zajímal tisk. Psalo se o ní i v Blesku. Proti jeho jmenování byla část hereckého souboru, a rozvířilo i politickou scénou. Tehdy dvě nejsilnější strany ČSSD a ODS  stály nekompromisně proti sobě. Nakonec ČSSD jmenování prosadila. 
V krátké době se na popud hereckého souboru zrušily odbory – nejsou prý potřeba. A tehdejší starosta Ivan Fuksa se veřejně ve vysílání Rádia Blaník řediteli omluvil. Jo, jo, to už se dnes nenosí.

Více si přečtěte v novém pokračování Cyklu z historie divadla.

Ale ještě jedna významná událost se stala, i když není v archivních análech. V prosinci 2006 vznikla na webových stránkách nová rubrika – Stará Blažková. Nejdřív jsem protestovala proti tomu přídavnému jménu, ale už jsem si zvykla. No co, jsem přece stará! Takže v roce 2021 budu psát své stránky už 15 let! To je dýlka, co? Sama se divím…

Přihlášení Mobilní menu