Stará Blažková

Roztančený kulturák

 

Se vší skromností musím říct, že Divadelní ples je opravdu jednou z nejvýznamnějších společenských událostí v Příbrami. Móóóc se mi líbil. A protože atmosféru víc zachytí foto než slova, tak se zaměřím právě tímto směrem.

Krátce po 20 hodině ředitel Petr Bednář ples zahajuje. Tím letošním provázel majitel charismatického hlasu Martin Dusbaba. A už se stalo tradicí, že na žádném plese nechybí Pepeto – šestičlenná hudební skupina složená převážně z absolventů konzervatoře. Tato kapela hraje na Divadelním plese už počtvrté.

Merengue v podání tanečního souboru Tradición dalo začátku plesu ten správný rytmus.

A pak už nastoupili herci, kterým se pod dozorem Martina Dusbaby rozdělily lístky do cylindrů a prodej tomboly mohl začít.

A pak už se mohl zaplnit parket návštěvníky plesu.

Hlavní host večera – Petr Kolář. Byl neuvěřitelný! Nedovedla jsem pochopit, jak s mikrofonem v ruce a u zpěvu se stihne se všemi fanynkami fotit.

… a bubeníci!!! Moje srdce tálo. Naprosto skvělá bubenická show. Záhy se přidali tanečníci Tradiciónu. Panečku, to byl rytmus!

A k mému překvapení se přidal téměř celý sál. Žádný ostych. Všichni tančili za víření bubnů v rytmu samby. A byla i sóla! Kruci, proč já nejsem mladší!

V divadelním foyer se už tradičně sešli příznivci jazzu se skupinou Sunday Afternoon´s Jazzman.

I ve foyer měl vystoupení Tradición.

A ve foyer byla ještě jedna novinka – kreslení karikatur. A ujmula se toho divadelní inspicientka Anička Šmídová. V tom divadle jsou zkrátka šikovní lidé…

A také se tady vydávala tombola. Jóóó a o koktejlový bar byl zájem. Já měla nealkoholický a k jídlu jsem si dala výbornej tatarák.

Každoročně je velký zájem i o fotostudio. Návštěvníci se mohli nechat vyfotit ve svých plesových róbách a nebo si obléci divadelní kostým. Ta druhá možnost jednoznačně převažovala, i když mnohdy stačil doplněk.

D-klub opět ovládl herecký band Los Trumberos. A jak mají ve zvyku, pořádně to rozjeli. Přišla jsem do Déčka ve chvíli, kdy se Katka Fixová na mikrofon ptala, jestli si mohou dát přestávku. Hlasité nééééé zabouřilo DéčkemTuto otázku jsem slyšela několikrát i se stále stejnou odpovědí.

I v tak malých prostorách se tančilo. A pokud byl chvíli „parket“ volný zatančili si i herci.

O půlnoci se pokaždé scházíme ve velké scéně. Tady nejprve proběhlo předávání hlavní ceny tomboly – zájezdu dle vlastního výběru v hodnotě 10 000 korun od CK AŠA.

A pak už přišlo divadlo. Černé divadlo. Na cestu kolem světa jsme se vypravili s uměleckým sdružením Ilusias. Začalo se Paříží, pak Tokio, New York…. už si všechna města nepamatuji, ale za tónů Smetanovy Mé vlasti jsme skončili v Praze. Moc hezký zážitek.

Ve dvě hodiny oficiální program končil, ale to neznamenalo odchod domů. Nastupuje DJ Berry a v rytmu disco se pokračuje až do čtvrté hodiny.

Celý ples byl moc hezký zážitek.
I když někdy dá takový ples pořádně zabrat. Ale to nevadí, stačí si odložit…

A ještě reportáž:

 

Přihlášení Mobilní menu