Stará Blažková

Šanson? Šanson!

Koncert hereckého bandu Los Trumberos se kvůli termínům přesunul z prosince na listopad. Ale ani tento měsíc to s termíny nebylo slavné. Jak řekla Anička Fixová: „Los Trumberos se změnil v kapelu s názvem Trosky.“
No, měla svým způsobem pravdu. Z původních pěti muzikantů zbyli dva. Klavírista Zdeněk Dočekal a Petr Beleš, který podle potřeby měnil kytaru a cajon. A pak přišlo překvapení – kapelu doplnil na basovou kytaru zvukař Honza Růžička!!! A to jsem si myslela, že o lidech v divadle vím všechno.

Kdy ses dozvěděl, že budeš hrát s Los Trumberos?
Já jsem původně měl hrát na ságo…

Ty hraješ i na saxofon?
No, trochu. Jenže pak přišli kluci, že jsou jenom dva, tak jsem vzal basovku.

Teda já zírám. Kolikrát jsi s Los Trumberos zkoušel?
(úsměv) Dostal jsem noty a šel jsem hrát.

No to je neuvěřitelný. V divadle jsou fakt šikovný lidi. Místo Honzy zvučil Vláďa Motyka.
Dva divadelní zvukaři. Jeden za zvukařským pultem, druhý na pódiu s kytarou.

Takže konečná statistika kapely: tři stateční a čtyři nástroje.

Vylosovaným tématem byl tentokrát „šanson“. Jak vtipně uvedl Zdeněk Dočekal: „Šanson je především dámská záležitost. V našem případě je to záležitost žen a Petra Floriána.“ Petr byl opravdu jediným zpěvákem mezi ženami. A protože šanson je vážná záležitost (během koncertu se tak vážně nebral), byli všichni oblečeni v elegantní černé.

A pak už jeden šanson za druhým. Velký potlesk si vysloužili: Katka Fixová, Ivana Krmíčková, Anička Fixová, Eliška Dohnalová, Kateřina Baslová a samozřejmě Petr Florián.

A také mé oblíbené duety.

Já, ale i pravidelní návštěvníci koncertů Los Trumberos se tradičně těšíme na milostný duet nesourodé dvojice F+F . Ani tentokrát nezklamali!

Naprosto celé Déčko odbourala Kateřina Baslová se svým „staropražským šansonem“ V Karlíně pod viaduktem.  Do přednesu se opravdu vžila. A to prosím není herečka, ale umělecká tajemnice!!!! Díky divákům mám natočené celé vstoupení.

Ivanka Krmíčková prozradila, že si v autě stále pouští CD od kapely Bizarre Band a jeden člen této kapely je zde na pódiu. A tak jsme se všichni dozvěděli o dalších aktivitách Zdeňka Dočekala. Ivanka si vybrala písničku Domeček pro panenky, ke které složila slova Tereza Verecká a hudba je od Zdeňka. No, co si myslíte, že mě napadlo…. Bizarre Band by si měl přece zahrát v Déčku! Anna Čiperová už čiperně vstoupila se Zdeňkem v jednání, tak to snad dopadne.

Samozřejmě, že jsem ťulpas a Domeček pro panenky jsem nenatočila. Ale natočila jsem dvě Kateřiny, které si daly můj oblíbený „Song“.

…… no, jo, no…. ještě dokončení…. neumím to!!!

A pak už si Ivanka připravila klobouk. Byla jsem zvědavá jaké téma bude vylosováno na příští koncert. Téma se nelosovalo! Poprvé! „Chceme si už také vybrat téma svoje.“ To je docela pochopitelné. Ale proč ten klobouk? Ivanka pokračovala: „Protože vás nechceme připravit o možnost vyhrát dvě vstupenky, tak na lístečky napište svá jména.“ Anička vylosovala Lídu Farovou. Blahopřejeme – tak někdy, snad v červnu.

A děkovačka…

 

Přihlášení Mobilní menu