Stará Blažková

Škaredá středa škaredá nebyla

V D-klubu každoročně slaví Zelený čtvrtek. Pouze dvakrát se musel Zelený čtvrtek přesunout na Škaredou středu. A to nastalo právě letos. Když se na velké scéně hraje divadlo, nemůže se hrát v Déčku. To prostě akustika nedovolí. A tak se letos slavila Škaredě-zelená středa. Velikonoční výzdoba samozřejmě nechyběla.

Ale nejvíce zvědavosti se upínalo k barmankám. A letos opět všem návštěvníkům vyrazily dech. Byl to prostě Grinch ve dvou vydáních!! Dobrý, co?! Až na to, že já, která se zasekla u Šmoulů jsem vůbec netušila, kdo je Grinch… Asi jsem byla z celého Déčka jediná. Každopádně holky byly báječný.

Tentokrát překvapil i ředitel. Vždycky to decentně odbýval zelenou kravatou, ale letos se konečně pochlapil. A tak by to u ředitele DIVADLA mělo být… Ty vánoční čepičky měly Grinchice jenom chvíli, a to jenom proto, aby položily soutěžní otázku: Proč je mají? Prý proto, že Grinch neměl rád Vánoce. Ještě, že jsou Velikonoce. Samozřejmě se hrálo o panáka Zelené.

Asi nejslabší byla Čiperka, i když také splnila téma, byla škaredě-zelená. Zelené pyžamo, papučky, župan i natáčky. Slabé líčení, které mělo naznačovat rozespalost, z ní udělalo spíš nemocnou! Kostým škaredě-zelený měli všichni. Pouze Čiperka to podělala. Je přece jasný, že kdo se bude tuto středu škaredit, zůstane mu to po celý rok. A Čiperka se usmála jenom výjimečně. Chudák…

Jedlo a pilo se.  Zelené oříšky i brambůrky… Brambůrky nevypadají, ale byly zelenkavé a pořádně pálily. Pila se peprmintka (za kostým byl panák zdarma), zelené kafe, zelené pivo, zelený kaktusový džus i zelený čaj…

Ale i návštěvníci se zelenali. To, co vypadá na fotkách, že je modré, žluté nebo černé – je zelené.

Dámy si daly hodně záležet na zelených doplňcích. I nehty byly zelené. Hodinky jsou Čiperky, ale náramky dostala jako dárek od dam se zeleným boa. A všude se s nimi chlubila!

Tu opravdu správnou náladu udělalo duo Pedál, což je Vláďa Petráň a Saša Dalas. (Pořád jim vyčítám trička. Vím, že jsou pedálovské, ale tento den se také mohli zelenat.)

A pak už přišla na řadu zlatonosná slepice. A snažila se – vajec snesla opravdu hodně. Prodej tomboly se rozjel. Pokud byl ve vejci prázdný košík, nezbývá nic jiného, než jít v pondělí na koledu. Pokud jste objevili zajíčka s vajíčkem a čísla, výhra byla vaše.

Po vejcích se jen zaprášilo. Teď už jen vyvolat čísla a předat výhry. Radost měli výherci ze všech cen, i když docházelo k výměně. Ale co se nevyměňovalo, byly dorty  z cukrárny RIO.  Ty v tombole byly prý malé. Mně se teda malé nezdály.

Ceny rozdány. Ale Čiperka se objevila ještě s jedním velkým vejcem a začala dražba. Vyvolávací cena 20 korun. Fór byl v tom, že nikdo nevěděl, co se draží. Ale odvážlivci stále přihazovali. Vítěz dražby získal vejce za 350 korun. Ale nejdříve peníze! A pak chvíle napětí – ve vejci byl tento obrázek, který ledacos naznačoval. Krabici s výhrou přinesla až Grinchice. Byl to opět dort, ale velký Macarpone. Vítěz nelitoval. A já samozřejmě fotku toho dortu nemám…

Přihlášení Mobilní menu