Stará Blažková

Sporťák na jevišti

V poslední době jsme se s řadou členů hereckého souboru rozloučili, ale zase řadu nových přivítali. Úplným nováčkem je Martin Holzknecht. Dokonce jste ho na jevišti ještě neviděli. Příbramským divákům se měl představit v inscenaci Chleba s máslem. Ta měla mít původně premiéru v polovině října. No, jo… kdypak asi bude? Nicméně já jsem na zkoušce byla a musím o Martinovi prozradit: je to velký sympaťák a hlavně se mi moc líbí jeho herectví. Má naprosto přirozený projev. A přitom hercem být původně vůbec nechtěl.
Martina jsem odchytla po zkoušce přímo na jevišti, na velmi rychlý rozhovor.

B. Kdy jste se narodil?
H. V létě 1992 v Praze na Bulovce.

B. Tudíž předpokládám, že v Praze bydlíte?
H. Ano. Až na krátké výjimky, celý život.

B. Co jste vystudoval?
H. Vystudoval jsem žurnalistiku.

B. Hezkýýý! A kde jste pracoval? 
H. Byl jsem v redakci sportu České televize a pak jsem pracoval pro jednu ekologickou nevládní organizaci. 

B. Přepokládám, že už novinařinu neděláte? Nebo ano?
H. Ne, s novinařinou už jsem skončil.

B. Teda, Vy mi dáváte! Vysvětlete mi, jak jste se dostal na jeviště?
H. To byla velká náhoda. Znám se hodně dlouho s Luckou Valenovou. Chodili jsme spolu do Radaru. Ona po škole začala pracovat v malém divadle v Českých Budějovicích. A jeden čas tam byla nouze o herce. A Lucka mě doporučila i přesto, že kromě amatérského divadla jsem neměl vůbec žádné zkušenosti.

B. A…? Bavilo Vás to?
H. Je to malé divadlo s činohrou pro děti a loutkoherectvím. A mě to začalo opravdu hodně bavit. I když k loutkám jsem se samozřejmě nedostal.

B. Z Budějovic byl už přestup do Příbrami?
H. Přesně tak. Na přehlídce amatérských divadel v Mostě, kde jsme hráli s divadlem Radar, jsem se potkal s Milanem Schejbalem, který tam dělal porotce. A tam se mě zeptal, zda bych to nechtěl zkusit v činoherním divadle. Já jsem vůbec netušil, že to myslí vážně. A nakonec to takhle dopadlo.

B. Měl jste obavy jít do příbramského divadla?
H. Ano. Já si do této chvíle nejsem jistý, že to bylo dobrý rozhodnutí. Ale to ukáže čas.

B. No počkejte… Vám se tady nelíbí?
H. Néééé! Mě to tady opravdu hodně baví. Jsou tady fajn lidi a zkoušení hry Chleba s máslem bylo super!

B. Vy v té hře hraje hrajete postavu muže, který je sice ženatý, ale jinak samá ženská. Jak to máte Vy? Máte přítelkyni? Divačky už jsou natěšené..
H. Zase něco slibujete… Nemám přítelkyni. Já jsem romantičtější typ, než je postava Petra, kterou hraju. K ženám mám určitě jiný vztah. Právě proto bylo pro mě to zkoušení zajímavé. Naladit se na postavu, která je od základu odlišná. Moc se těším na premiéru. Už aby to bylo.

B. Tak to je všechno. Martine děkuji. 
H. Všechno? Já myslel, že mě tu budete pořádně grilovat!

Jó grilování to teprve přijde. Ale já mám dost velký skluz. Se všemi nováčky jsem udělala krátký počáteční rozhovor, grilovačka zatím žádná. Musím to dohnat.

 

Přihlášení Mobilní menu