Stará Blažková

Šumavští dravci

Parta kolem Hrdého Budžese opět vyjela uzavřít sezónu. Poprvé jeli na Moravu, ale teď už několik let jezdí na Šumavu, pořád do stejného penzionu.
Není to žádná oficiální divadelní akce. Jedná se o čistě soukromou a dobrovolnou záležitost. Bára Hrzánová tvrdí, že tohle se v žádném jiném divadle neděje. Na konci sezony většinou panují v divadlech ponorky. Lidé spolu tráví hodně času, a prostě si od sebe potřebují odpočinout, aby se zase v září na sebe těšili.
Ovšem Budžesáci spolu jedou dobrovolně strávit další tři dny. Bára ještě tvrdí, že se opravdu lidi na konci sezony nescházejí a už vůbec ne s techniky, osvětlovačem, zvukařem, garderobiérkou, inspicientkou a dalšími lidmi ze zákulisí. Příbram je v tomto směru velká výjimka. „Jsme prostě taková jedna velká divadelní rodina“, říká Bára.

Za krásami Šumavy vyráží většinou jen někteří jedinci. Letos se do přírody vrhli téměř všichni.
To co vypadá, jako vyjeté koleje, jsou stíny divadelních turistů. Navštívili také rezervaci jelenů a rysů. Tohohle pařezu si nešlo nevšimnout. Hned u kostela jsou Budžesáci ubytovaní. Je to druhý nejvýše položený kostel v republice.

Jarmila Vlčková nemůže projít okolo vody, aniž by do ní vlezla. Mezi děti z nějakého tábora? Nóó jistě! Příšerně studená Vydra? Pokoušela se zlomit i ostatní. Jediná, která nátlak nevydržela, byla Čiperka, která si potom jakou dobu stěžovala na píchající jehličky v chodidlech. Vody si užili i zvukař Honza a technik Michal. Nějak se zapomněli podívat na předpověď počasí. Přišli později, než předpokládali a dokonale promočení. Vždyť to také byla pořádná průtrž. Pouze řidič Michal se vodě důkladně vyhýbal.

Vypadá to, že se Bára chystá hrát volejbal… Kolektivní míčové hry a Bára? To opravdu ne. To se, jako každý rok chystá společné foto. A každý rok je ujetější.

Připadají vám normální?

Mohu vás ubezpečit, že jsou to mírumilovní lidé.

 

Přihlášení Mobilní menu