Stará Blažková

TakTy Romana Sejkota

Až přijdete do divadla, tak si ve foyer můžete prohlédnout další výstavu. Tentokrát profesionálního fotografa Romana Sejkota.
s1

Roman je ve svém oboru špička. Dílo vystavuje po celém světě. Tohle všechno jsem si o něm přečetla:
ROMAN SEJKOT se narodil 30.10.1963 v jihočeských Vodňanech. Studoval gymnázium(1977-1981), Matematicko-fyzikální fakultu UK (1981-1986), Fakultu žurnalistiky UK (1982-1984) a FAMU (1984-1988).
Byl fotoreportérem ČTK, redaktorem nakladatelství Pressfoto, fotografem a obrazovým redaktorem v týdeníku Fórum, Občanském deníku, Českém deníku a deníku Prostor. Absolvoval stáž v německé agentuře Joker. Od roku 1992 je volnonožníkem.
V celosvětové soutěži profesionálních fotografů World Press Photo obsadil v roce 1994 třetí místo v kategorii Sports Stories. Z fotografií složený animovaný film O sportovci získal v roce 1994 na mezinárodním festivalu dokumentárních a animovaných filmů v německém Lipsku cenu IG Medien.
Na francouzském mezinárodním fotografickém festivalu Les Rencontres D’Arles, Photographie, byly v roce 1995 vystaveny a odměněny akty Romana Sejkota cenou Kodak European Panorama.

… a už končím. Tohle rozhodně není všechno, co se dá o Romanovi Sejkotovi přečíst.

V divadle jsou fotografie z cyklu Mozart, které byly pořízeny v Národním divadle a i  další fotky se věnují hudbě a divadlu. V době konání Hudebního festivalu Antonína Dvořáka se tak krásně hudba a divadlo propojily. Výstava potrvá do 26. června.

 

Přihlášení Mobilní menu