Stará Blažková

Účinkuje Jaroslav Someš

Udělování Cen Thálie mělo svým způsobem význam i pro příbramské divadlo. Cenu za šíření divadelního umění v televizi získal Jaroslav Someš.  A není se co divit. Jaroslav je herec, historik, dramaturg a publicista. Na Filozofické fakultě Karlovy univerzity vystudoval historii a češtinu a poté ještě herectví na JAMU. Pokud cokoliv nevíte z divadelní historie, stačí se Jaroslava zeptat.

 Jaroušek (tak mu většina lidí z divadla říká), jakoby patřil k členům hereckého souboru. Myslím, teda spíš si nejsem úplně jistá, že se příbramskému publiku poprvé představil 22. května 2008 v premiéře hry Jezinky bezinky. A pak ještě v:  Archivu jazyků, Bez roucha, Brouk v hlavě, Červený a černý, Dáma na kolejích, Dáma s kaméliemi, D´Artagnan, Prodaná nevěsta, Saturnin, Sen noci svatojánské, Škola základ života, Tartuffe, Tři v tom a Višňový sad.  No, řekněte, není Jaroušek náš?

 

V současné době ho můžete vidět v inscenacích: Obsluhoval jsem anglického krále, Balada pro banditu, Přišel na večeři a samozřejmě, že hraje i v Podivném případu se psem.


A to není všechno. Jaroslav Someš je i členem herecké kapely Los Trumberos.

Jaroušku blahopřejeme a děkujeme!

 

Přihlášení Mobilní menu