Stará Blažková

USB Band hraje v Déčku

Další hudební večer nás čeká 4. března v D-klubu. Strávíme ho s kapelou USB Band. Spojení písmen USB nabízí řadu vysvětlení (mě teda napadl kabel), ale to správné se pojí s Utajenou sbírkou básní, jejímž autorem je člen kapely Michal Svatý. Ten se s nečekaným úmrtím táty vyrovnával psaním básní, které odrážely jeho vnitřní rozpoložení. Později začal popisovat i témata, která doprovázejí partnerské vztahy, která jsou mezi lidmi nepřehlédnutelná a která jim často nedávají spát. Tyto texty nebyly původně určeny k veřejné prezentaci, jsou proto často velmi přímočaré a osobní. Soubor básní dostal do rukou Michalův kamarád Richard Ulrych. Několik jich zhudebnil a „Adventní“ nazpívala v roce 2015 Bára Basiková.

Michal Svatý není žádný textařský začátečník. Je autorem písňových textů pro Báru Basikovou, Martu Kubišovou, Věru Špinarovou, Pavlu Forest, Pavla Landovského, Jana Kačera, Bolka Polívku, Wabiho Daňka. Deset písní na jeho texty zpívá Světlana Nálepková v divadelním představení Frida Kahlo – kabaret života.

A další členové kapely?
Kapelník Roman Jeřábek dělá hudební aranže a v rukou vždycky drží nějakou kytaru.
Kapelu ještě tvoří Stanislav „Kapitán“ Zemánek-basová kytara a bubeník Petr Pour. Texty však vyžadují i ženský hlas. Profesionální zpěvačka Veronika Součková, je zároveň i členkou Spirituál kvintetu.

Kapela Vám posílá vzkaz:
„Písničky USB jsou terapií interpretů i posluchačů. Můžete začít číst či naslouchat….. a také s námi můžete sdílet své příběhy. Třeba se z některého z nich stane nová píseň.“

 

Přihlášení Mobilní menu