Stará Blažková

Už víme koho a co máte v příbramském divadle nejraději

Tak už jsou známy výsledky Divácké ankety. Ty byly vyhlášeny 21. května před poslední inscenací v této sezóně „Obsluhoval jsem anglického krále“. Teda poslední na velké scéně příbramského divadla, protože, jak jistě víte, ještě se hraje v Lesním divadle Skalka.

Vyhlašování začalo kategorií hereček. Moderátorka Anna Čiperová začala od 3. místa. Takže: na třetím místě Ivana Krmíčková, na druhém místě Helena Karochová a Herečkou roku 2016 se stala Anna Fixová. Čiperka si na ní připravila malou statistiku: Anička se stala členkou příbramského souboru 1. 9. 2011. Za tu dobu hrála v 16 inscenacích, z nichž 7 je stále aktuálních. Nejčastěji hrála roli Betty Ann Fitzgeraldové v Prokletí nefritového škorpióna. Za dobu svého působení v Příbrami odehrála 294 představení. Anička se zároveň stala absolutní vítězkou s 642 hlasy.

U herců to vypadalo následovně: třetí místo Jiří Vojta, druhé místo Filip Müller a Hercem roku 2016 se stal Roman Štabrňák. Anička i Roman byli diváky zvoleni již potřetí za sebou. Oba dva také poděkovali divákům, a to nejen za hlasy, které jim poslali. Shodně tvrdili, že když mluví s herci z pražských divadel, všichni oceňují příbramské publikum, jako nejlepší. A prý jim toto skvělé publikum závidí.
No, jo, Příbramáci jsou zkrátka skvělí!

A pak přišla na řadu inscenace. Na třetím místě Spojovací dveře, na druhém místě Velký Gatsby a Nejoblíbenější premiérou 2015-2016 se stala hra Vše o ženách. A kdo jiný by měl cenu převzít, než režisérka Kateřina Fixová. Ovšem místo Katky přišel na jeviště tlustý chlap, který vyvolal v hledišti salvu smíchu. Ano, Katka už byla v kostýmu na nadcházející inscenaci. Nutno dodat, že poprvé v historii vyhlašování ankety, zvítězila inscenace, která se hraje na malé scéně. Kateřina je v divadle zaměstnána ve funkci dramaturgyně. Často ji vidíme na jevišti jako herečku (i jako herce) a cenu si převzala za režii! Anna Čiperová ji nazvala: multifunkční ženou…

Letos byla vyhlašována i úplně nová kategorie – ve které diváci mohli vybírat z mimodivadelních akcí. Na třetím místě Divadelní ples, na druhém místě Noc divadel a Zvláštní ocenění získala akce Divadlo patří dětem. Převzít cenu přišla manažerka této akce Renáta Špínová.

Toto jsou letošní vítězové:

A pak už došlo na diváky. Anketních lístků přišlo úctyhodných 1661. Jakýsi venkovan je přivezl v žebřiňáku. U Čiperky vyvolal záchvat smíchu, který posléze vysvětlila, když představila divadelního vrátného Jaroslava Krejčího. K překvapení diváků došlo, když prozradila, že za chvíli bude hrát mezi profesionálními herci. Ty lidi v divadle jsou asi „multifunkční“ všichni!
Na řediteli bylo, aby vylosoval výherce, pro kterého byla připravena poukázka na prodloužený víkend v Kašperských Horách od CK AŠA. Prosbu Anny Čiperové, aby konečně vylosoval někoho, kdo sedí v sále, ředitel nesplnil. Zatím se to nepodařilo ani jednou. Ale výherkyně Kamila Flachsová o cenu nepřijde. Bude pozvána do divadla, kde ji ředitel Petr Bednář předá.

A došlo k dalšímu losování. Tentokrát se losovala jednotlivá sedadla. První vylosoval ředitel Petr Bednář. Ostatní už losovali předcházejí výherci. Bylo to také docela napínavé, všichni vyhlíželi, jestli nebylo náhodou vylosováno neobsazené sedadlo. Ale všechno klaplo. Tři výherci si odnesli vstupenky do divadla.

Na závěr ředitel poděkoval divákům za jejich přízeň a popřál jim hezké prázdniny.

A poté se už rozevřela opona a začala hra Obsluhoval jsem anglického krále.
Podívejte se ještě na reportáž:

Přihlášení Mobilní menu