Stará Blažková

Večer plný poezie a hudby

Příbramačka Jarmila Maršálová si ke křtu své nové básnické sbírky zvolila 1. duben. A jestli tohle měl být Apríl, tak se opravdu povedl. Teda v tom smyslu, že byl veselý.
Básnická sbírka Láska a leš je její v pořadí již čtvrtou sbírkou, a jak už název napovídá, nabízí téma lásky, smutku, přání, erotiky nebo touhy.
A křtila se i další kniha. Spíše knížečka s názvem Zajíček. Rýmovaný příběh pro děti z pera básnířky Olgy Novotné. Olga bohužel nemohla přijet a vůbec v tom nehrálo roli, že je z Jablonce nad Nisou. Ten den byla totiž účastna jiné akce, kde přebírala „nějaké“ vyznamenání. A Jarmila se na této knize také podílela. Byla totiž její ilustrátorkou. Samozřejmě, že zazněly ukázky z obou knih.

Během celého večera, který moderovala Anna Čiperová, byla bohatě zastoupena hudba. A kromě Evy Dvořákové z Prahy, byli všichni Příbramáci.

 

Aleš Novák se nejen celý večer staral o technickou stránku a zvučení, ale také nás všechny pobavil svými mini glosami, jejichž vtip je založen na rozmanitosti češtiny. Mimochodem i Aleš svoji sbírku křtil před časem v Déčku.

Mě úplně nadchnul pěvecký sbor Bacha baby. To je sbor příbramských žen, které prostě baví zpívat. Vede ho Jana Hejkrlíková, která říká, že do sboru může vstoupit každá. Nevadí, že není pěvecký fenomén. Stačí když ji to baví. Předvedly skvělý výkon a sólo si dala i hvězda večera Jarmila Maršálová. No a já jsem zjistila, že se na malé pódium v Déčku pohodlně vejde 18 lidí. Pouze Jerry, který tvořil jediný kytarový doprovod, musel zaujmout místo na zemi. A Čiperka na mikrofon prohlásila, že když si rozšíří repertoár, udělá „babám“ do konce roku koncert v Déčku.

Ke křtu došlo až v druhé půlce večera. A samozřejmě se křtilo šampaňským. Kmotry byly tři -Eva Dvořáková, Radka Lienertová a Jana Hejkrlíková.

 
A protože spokojených diváků bylo plné Déčko a také dostatek muzikantů, je jasné, že se i po oficiální části, ještě dlouho hrálo, zpívalo, popíjelo, atd. atd…

 

 

Přihlášení Mobilní menu