Stará Blažková

Velký Gatsby očima žáků základní školy

Co říkají na hru Velký Gatsby žáci Základní školy v ul. 28. října? Přečtěte si… Mě postřehy dětí hodně překvapily svou výstižností. Chválím děti i tuto základku. Škoda jen, že se do recenzí nezapojují i další školy.

Toto představení se mi líbilo. Bylo zahrané velmi profesionálně a bylo skoro jako film. Byly tam určité scény, které tam nebyly důležité, a pauzy mezi výměnou scény byly moc dlouhé. Celkově bylo vystoupení dobře zahrané. Bylo vidět, že herci opravdu prožívali vystoupení a že je to baví. Nejvíce se mi líbila scéna, jak Daisy uviděla Gatsbyho.
Adéla Solničková                                                               

Představení bylo dramatické, ale i zábavné. Herci se snažili co nejlépe vystihnout herce z filmu, což představení dodávalo nádech opravdovosti. Obsazení nezklamalo, herci byli výborní. Kostýmy byly vybrané skvěle, k tomuto žánru se skvěle hodily.
Ondřej Kutil

Divadelní představení Velký Gatsby bylo skvěle sehrané. Hodně se to podobalo filmu, který byl natočen. Moc se mi líbilo, jak to bylo zábavné. Mně se osobně nejvíce líbila ta část, kde nakupovali, protože jsem se u toho smála nejvíc. Jen tam byla někdy použita nevhodná slova, ale myslím si, že to nikomu nevadilo.
Nikol Ševcová

Film jsem neviděla a knihu jsem nečetla, ale děj mě zaujal, bavilo mě to. Herci podle mě skvěle vystihli charakter jednotlivých postav. Děj byl vtipný a zároveň dramatický, srozumitelný. Působil, jako kdyby se to odehrávalo doopravdy v minulosti, takže mi tím herci přiblížili, jak to asi vypadalo dříve v Americe. Představení rychle uteklo, i když trvalo asi dvě a půl hodiny, a nevadilo by mi se na něj kouknout znovu.
Veronika Laffarová

Hra Velký Gatsby mne velmi bavila. Líbilo se mi, že to bylo někdy nespisovné a místy i vulgární. Také kulisy byly povedené – nejvíce mne zaujalo auto, které bylo zároveň gauč. Bylo to pro mne napínavé, protože jsem nikdy neviděla ani film, ani tuto hru. Určitě bych na představení šla ještě jednou. Také se mi líbilo, že tam hráli pro mne známí herci.
Anna Fišerová

Tato hra se mi velice líbila, měla zajímavou zápletku a velmi překvapivý konec. Ohledně postav jsem si nejvíce oblíbila Nicka Carrawaye, ani přesně nevím proč, přišel mi prostě už od začátku příjemný. Nelíbil se mi Tom Buchanan, byl to takový už od pohledu nepříjemný hromotluk, zatímco takový Jay Gatsby byl inteligentní a sympatický muž, který byl zamilovaný do Daisy Buchananové, která působila trochu hyperaktivně. Herecké výkony byly vážně dobré. Herci se do postav opravdu vžili, nejvíce se mi líbil herecký výkon Lenky Zahradnické, která ztvárnila Daisy.
Šárka Kuklová

Představení Velký Gatsby se mi moc líbilo. Výkony herců byly velmi přesvědčivé a myslím si, že i kostýmy a masky byly povedené. Příběh byl o lásce, penězích a bohatství. V tomto příběhu jsem si uvědomila, že peníze jsou k životu důležité, ale nejdůležitější nejsou. Důležitá v životě je také láska a mít někoho blízkého.
Lea Krýslová

Představení bylo, dle mého názoru, velice povedené. Hercům se podařilo navodit správnou atmosféru během různých scén – u hádek napjatou, v posledních chvílích smutnou, atd. Postavy jako takové, byly skvěle vykresleny a dala se lehce poznat osobnost každé z nich – Nickovo přátelství, Tomova výbušnost, Gatsbyho tajemnost. Všechno tohle podtrhly propracované kulisy, které dodaly hře třešničku navrch – Gatsbyho vila, sedačky, košík růží. Upřímně – na toto představení bych si klidně zašla znovu. 
Tereza Jánová  

Představení bylo zábavné, ale zároveň vážné a dramatické. Herecké obsazení nezklamalo.
Natálie Mrvíková

Divadelní vystoupení se mi celkem líbilo, hlavně herecké výkony byly velmi dobré, ale celkově se mi více líbila až ta druhá část. První část spíše byla seznámení s hlavními postavami a o čem ten děj vůbec je, proto mě první část nebavila tolik jako ta druhá. Druhá část byla spíše hodně zajímavá, jak to skončí a co se stane. Za mě Velký Gatsby bylo hodně dobré vystoupení. 
Marek Melka

Divadelní představení se mi moc líbilo a zaujalo mě. Moc se mi líbily i rekvizity, bylo vidět, že tvůrci měli vše promyšlené. Herci se snažili o to, abychom pochopili, jak se žilo ve dvacátých letech minulého století a že tehdy byla láska jen pro bohaté lidi. Oproti filmu se mi divadelní představení více dostalo pod kůži.
Karolína Brožová 

Tohle divadelní představení bylo skvělé. Všechno bylo naprosto perfektní. Doporučovala bych ho těm, kteří mají rádi romantiku a přátelství. Nic tam nebylo špatného a hrozného. Prostě bylo to úžasné. Takové představení jsem nikdy neviděla. 
Terezie Škubová

Na příběhu se mi nejvíce líbilo, že to bylo skoro stejné jako z filmu, ale nebylo to moc vhodné pro osoby mladší 15 let. Líbily se mi tam rekvizity a kostýmy, chvílemi to bylo i vtipné, ale na můj vkus moc dlouhé.
Kateřina Ševčíková

Představení bylo velmi dobře zpracované, moc se mi líbily kostýmy, které velmi dobře ladily s dobou, ve které se děj odehrával. Na druhou stranu tam byly velmi vulgární výrazy, takže to nebylo vhodné pro děti. Byly tam velice reálné prvky z filmu Veký Gatsby. Představení bylo velice zajímavé a humorné a mně se líbilo.
Karolína Ševčíková

Toto představení se mi velice líbilo. Ocenila jsem herecké obsazení, poznávala jsem herce z mých oblíbených filmů a seriálů. Potěšilo mě, že jsem se mohla zasmát, ale byly i chvíle plné překvapení či leknutí. Velice pozoruhodné byly kulisy, když se auto rozložilo, byla z něj pohovka. Ráda bych na Velkého Gatsbyho šla znovu.
Žaneta Dostálová

 

Přihlášení Mobilní menu