Stará Blažková

Víc Kristýnek s havranama

Ne každému se divadlo líbí. To je jasné. Ale na druhou stranu je zase hodně divadelních fanoušků. No jo, i příbramské divadlo je má.
Zhruba před rokem se začala budovat základna příznivců na Berounsku. Mohla za to jedna rodina. Z její iniciativy jezdí do Příbrami doslova kolony aut. A jezdí úplně na všechno. A na to všechno jezdí několikrát. Navštěvují i pořady v Déčku. Pro divadlo pracují lépe, než náborové oddělení.

Skvělou náborářkou je školačka Kristýnka, která přemluvila paní učitelku, aby objednala autobus a děti jely na Karpaty do Příbrami. Docela často mi píše a vím, jak si mi stěžovala, že ji rodiče nechtějí vzít na „Obsluhoval jsem anglického krále.“ „Vždyť já bych to určitě pochopila.“  Týnka absolutně propadla Baladě. Jakmile se někde hraje, je nám jasné, že ji tam i s rodiči,  divadelníci potkají. A nemusí to být jenom Příbram, jedou za ní do Prahy, jedou do Vlašimi… Jsou na všech venkovních scénách. Když jsme hráli Baladu v Podlesí, šli na ni oba dva dny.

Kristýnka vyrobila pro všechny účinkující v Baladě, včetně kapely, havrany. Od té doby jí v divadle říkají Kristýnka s havranama.

Další její dárek byl pro všechny divadelníky. Dostali „knihu“ poezie.

A tak bych divadlu do příštího roku přála hóóódně Kristýnek a jejích rodičů.
A Vám, moji milí čtenáři přeji, abyste ten příští rok prožili ve zdraví, s pohodou v duši a láskou v srdci.
A sobě přeji, abyste mé stránky rádi četli.

Vaše Fany Blažková

Přihlášení Mobilní menu