Stará Blažková

Zelená se zelená…

Tak se nám to v Déčku zase pěkně zelenalo. A návštěvníci se opravdu připravili. I když tentokrát se jich pár našlo, kteří to odflákli. Ale bylo jich opravdu málo.

A našly se i opravdové vychytávky. Třeba nápadité brýle i klobouk. Boty nemají chybu. A tato dáma byla opravdu originální: ze samolepek kytiček a berušek ozdobila tričko, vyrobila náušnice i náramek a ve stylové kabelce (košíčku) jich měla ještě dost na rozdávání.

No a co barmanky? Samozřejmě nezklamaly. Obsluhovaly nás hastrmanky!!!

A pilo se zelené pivo, peprmintka a kaktusový džus.  Jídlo stylově doplňovaly zelené zákusky, bochánky, zelené oříšky nebo wasabi brambůrky. Jeden z návštěvníků donesl jedovatě zelenou bábovku. Byla výborná!

Duo Pedál (Vláďa Petráň a Saša Dalas) rozezpívalo celé Déčko. Odpustili jsme jim, že nebyli v zeleném. A to jenom proto, že měli firemní trička.

A také se soutěžilo v pití zeleného piva z tupláku

Velká slepice hnízdící na baru skrývala spoustu vajec. A ta samozřejmě obsahovala čísla tomboly. Po vejcích se jen zaprášilo.

Některé ceny byly pro výherce opravdu překvapením. A někteří, co měli více výherních „vajec“ vyhrávali pořád to samé. Možná, že se v Příbrami otevře nové zahradnictví.

A pak přišla ještě dražba. Nabízelo se opravdu velké zlaté vejce, ale s naprosto neznámým obsahem. Vyvolávací cena byla 20 korun. A návštěvníci přihazovali. Vítězka ho nakonec vydražila za 350 korun. Byla to docela odvaha, když uvnitř mohl být i balíček žvýkaček… Ve vajíčku byl překvapivě malý králíček. No, malý králík za třistapadesát!?

Ale barmanky to vzápětí napravily a přinesly velkého králíka. Ne, nebyl živý! Byl připravený akorát tak na pekáč. A ke králíkovi dostala dražitelka i vstupenky na Válku Roseových. Možná, že z králíka bude paštika…

A ještě se vyhlašoval nejkreativnější kostým. Porota – barmanky a Čiperka se jednoznačně shodli na zeleném farmáři. Dostal mojí placatku. Myslím, že to byla slivovice.

V Déčku se pěkně zazelenalo, už aby se to přesunulo i ven…

 

 

Přihlášení Mobilní menu