Stará Blažková

Zelený čtvrtek v Déčku

Máme tady týden velikonoční. To znamená: Modré pondělí, Šedé úterý, Škaredá středa, Zelený čtvrtek… a tady se zastavíme a podíváme se do Déčka. No jo, Velikonoce. Já se přiznám, že na Vánoce i Velikonoce mám trochu toho kýče ráda. Hlavně, že jsou na stole čerstvé kytky. Pouze větrák se nesmí pouštět.

Duo Pedál se chystá k produkci. Zelené oblečení se klukům z Pedálu odpouští. Chápeme, že firemní tričko, je firemní tričko.

Zato obsluha byla, ostatně jako každý rok, stylová. Líbilo se mi, jak si Hanka a Patrik černou a zelenou barvu hezky prostřídali. Kravaty měly jeden významný detail – fotku z loňského Zeleného čtvrtku. Zelená byla i šéfová občerstvení.

V dress code přišla i většina návštěvníků. Jsem rádi, že některé dámy si potrpí na detaily. Za zeleně nalakované nehty dáváme palec nahoru.

Za zelené oblečení byl panák Zelené (Peprmintky) zdarma. Zdarma byla i velikonoční nádivka. To za zelené pivo se už muselo platit, i přesto se barmani museli pořádně otáčet.

Každoročně bývá tombola. Jen se po ní zaprášilo.

A každoročně bývá i dražba. Byla i letos, pouze Čiperka mi nedala žádné fotky. Napínavé na ní bývá to, že se neví, o co se hraje. Dražená věc je tajemství a záleží na hráčích, kolik jsou ochotni do něčeho neznámého dát peněz. Když se cena přehoupla přes čtyři stovky, začalo se přihazovat ve velmi malých částkách. V tu chvíli rozřízla atmosféru částka – tisíc korun. Dražitelka získala velký potlesk. S výhrou byla spokojena – dostala velký dort z cukrárny RIO. A asi nebyla ani lakomá. O vydražený dort se hned podělila s kamarády, i kluci z Pedálu dostali na talířku svůj díl.

A pak už zbývalo pouze vyhlásit ten nejlepší dress code. Opět zcela jednoznačně zvítězila dvojice, která vítězí dost často. Jejich kreativita je obdivuhodná. Ale pro cenu si přišla i genderově vyvážená část armády. Tou cenou byla moje placatka slivovice. Samozřejmě pro každého.

A tak se jedlo, pilo, zpívalo…. Prostě fajn večer.

 

Přihlášení Mobilní menu