Stará Blažková

Zpráva o Divadle Příbram

Premiéra Špinavého obchodu nezačala tak, jak je obvyklé, v 19 hodin, ale později. Na jeviště přišla zástupkyně ředitele s novou knihou v ruce. A tak trochu, ale opravdu jenom trochu, to souvisí i se mnou. Právě na mých stránkách je totiž zveřejňován Cyklus z historie divadla. Samozřejmě, že ho nepíšu, ten má na svědomí Státní okresní archiv Příbram. Začalo se rokem 1959 a pokračuje se stylem – co měsíc, to jeden rok. Z vašich ohlasů vím, že cyklus čtete a líbí se vám. Tak ředitele napadlo, že by se mohl vydat knižně. Kniha už je na světě, ale mapuje pouze prvních 30 let. Sice by bylo hezké vydat šedesát let, když toto výročí slavilo divadlo loni, ale to bohužel nejde – zatím je zpracován rok 1998. Další pokračování knihy by tak mohlo vyjít za další tři roky.
No a Čiperka šla na jeviště za účelem křtu nové knihy. Kmotři byli dva. Autorka knihy Tereza Pruchová a starosta Jan Konvalinka. Křtilo se šampíčkem.

O přestávce se prodalo téměř 100 knih a Tereza Pruchová ani nestačila podepisovat. Podívejte se na reportáž.

A na závěr ještě hodně důležité údaje. Kniha stojí pouhých 99 korun. A koupit ji můžete v divadle – v obchodním oddělení, v pokladně a před každým představením ve foyer. Ale prodává se i v Pražské ulici v Knihkupectví paní Olšanské.
Teď už víte kde, tak…

Přihlášení Mobilní menu