Blog Divadla

NEBEZPEČNÉ VZTAHY V NAŠEM DIVADLE

Další premiéra na prknech našeho divadla je už za dveřmi! Tentokrát se ocitneme ve společnosti francouzské aristokracie a se staneme svědky všemožných intrik tamních šlechticů a šlechtičen. Soubor totiž pod vedením Milana Schejbala zkouší Nebezpečné vztahy Christophera Hamptona.

Původně román v dopisech od francouzského spisovatele a generála Choderlose de Laclose byl napsán jako pomsta tehdejšímu šlechtickému stavu, který autor vinil za své společenské i milostné neúspěchy a ponížení. Mravně kritický román si rychle získal velkou oblibu a byl tedy nejen zdramatizován, ale také několikrát zfilmován. Za jednou z jeho filmových verzí stojí dokonce československý režisér Miloš Forman, který do role vikomta de Valmont obsadil britského herce Colina Firtha.

V našem nastudování se vám v příběhu zahrnující jednu sázku, nespočet zlomených srdcí a zmařených životů v rolích hlavních intrikánů představí Anička Fixová a Pavel Batěk. Ti si tak po devíti letech od premiéry Balady pro banditu mohou připomenout, jaké to je opět bok po boku nazkoušet novou inscenaci. Na jevišti jim pak budou dělat společnost samozřejmě i další známé tváře našeho souboru – Helena Lapčíková, Robert Tyleček, Kateřina Fixová, Monika Timková, Lucie Valenová a Martin Holzknecht. A protože se říká “host do domu, Bůh do domu” nebude Pavel Batěk jediným hostem, kterého na našem jevišti ve Vztazích uvidíme. V roli Cecilie Volangesové se k souboru totiž přidá ještě Veronika Pichlerová, která studuje herectví na pražské DAMU.

Jak už tak bývá zvykem, s blížící se premiérou je také potřeba nově vznikající představení nafotit, aby bylo dost materiálu do programů, pro promo, ale také na plakát. V pátek tak na Velkou scénu dorazil i Petr Florián se svými objektivy, aby pro všechny zmíněné důvody, ale i pro vás diváky, podobu nové inscenace zachytil. A protože Petr je nejen skvělý herec, ale také stejně talentovaný fotograf, máme se opět na co těšit!

O výtvarnou stránku představení, tedy scénu a kostýmy, se tentokrát postaral příbramským divákům již dobře známý Miroslav Král, který ve spolupráci (nejen) s našimi skvělými krejčovými dokáže vytvářet opravdové divy. A to i z toho důvodu, že každý sebemenší detail Mirkových návrhů je dokonale promyšlený a stává se tak důležitou součástí každé inscenace.

Petrovy fotky budou už brzy k vidění a poskytnou nám tak první ochutnávku toho, co nás v poslední letošní premiéře čeká. A ta už je opravdu za dveřmi… Nebezpečné známosti totiž své první diváky přivítají v hledišti už 7. a 8. prosince a my se na ně moc těšíme!

K.

 

 

Přihlášení Mobilní menu