Stará Blažková

Divadelní vrátný se kouluje

Mám pro vás moc hezkou písničku s názvem Chvíle v soukolí. Jejími interprety jsou zpěvačka, moderátorka a skladatelka Eliška Mrázová a francouzský raper Radwan.

Eliška Mrázová, která vystupuje pod jménem Elis se stala vítězkou Českého slavíka Mattoni 2014 v kategorii Objev roku. Televizní diváci ji mohli poprvé vidět v soutěži Hlas ČeskoSlovenska.

Natáčení tohoto klipu probíhalo v lokacích v Praze a v okolí Příbrami. Více prozradil autor a producent písně, vystupující pod pseudonymem KOCOURU: „Zajímavým místem byla střecha 40 metrů vysoké věže v Bohutíně. Museli jsme se hodně soustředit, abychom se jen nekochali okolními panoramaty, byl to opravdu zážitek. Na mě osobně nejsugestivněji zapůsobily prostory staré industriální haly v pražské Pragovce. Samotná píseň vznikla již před pár lety. S klipem jsme si dali načas. Točilo se v různých obdobích vždy, když to dovolilo počasí, finance a když se podařilo časově sladit na určitý den všechny členy štábu a herce.“

A kde jste našli tolik sněhu? To byla otázka na herce Jaroslava Krejčího. „Tolik sněhu jsme našli v zimě.“ Fakt? Tak jinak: Tolik sněhu se  našlo kde? „Už si úplně všechny lokality nepamatuji, ale první natáčení bylo na Sázkách na zahradě rodinného domu. Natáčelo se i v Dalskabátech, ale to bylo zrovna teplo. Takže místo sněhu jsme se polévali. Samozřejmě se z toho nepoužilo nic. Další dotáčení bylo v Lázu. A část interiérových záběrů se točila v prostorách GymTv.“

Tak to byla slova Jaroslava Krejčího. A kdo je Jaroslav Krejčí? Psala jsem, že herec. A mám pravdu. Kromě ochotnického divadla, hraje i v inscenaci Obsluhoval jsem anglického krále.

Ale jinak ho znají všichni, kdo si chodí kupovat vstupenky do obchodního oddělení. Jarda je totiž vrátný.

A proč spojuji Elis, Radwana a Krejčího? No, Jarda se z vrátnice a divadelních prken dostal i do hudebního klipu. Jo, hrabání sněhu, koulování – to je jeho. 
Jaroslave Krejčí, tak kde budeš příště? Dej mi vědět. A blahopřeji.

 

 

Přihlášení Mobilní menu