Stará Blažková

Kapela Los Trumberos napojila diváky

V červnu se vždycky moc těším do Déčka na koncert Los Trumberos. No jo, ale copak to jde v Déčku? Do restaurací se sice smí, ale co ty rozestupy? To by se mohlo prodat maximálně deset vstupenek. Ačkoliv Trumberáci nechtěli vystupovat na jevišti, tak tentokrát si řekli, že to svým přívržencům nemohou udělat a naplánovali koncert na Malé scéně.
Kapela i zpěváci přijeli poměrně brzy, zkouška je zkouška.

Ke zkoušce všichni přistupovali odpovědně, ale s humorem. Bavili se i zvukaři Honza s Vláďou a Eliška Nejedlá, když nezpívala, tak fotila.

Kapela trochu změnila složení. Místo Jirky Vojty usedl za bicí Michal Kuboušek. To ovšem neznamená, že si už Jirka s Trumberáky nezahraje. Michala můžete vidět i na divadelních prknech. Hraje v Dámě na kolejích a v Soudných sestrách. V kapele nejen bubnuje, ale i zpívá.

Dál už je to klasika. Šimon Knápek, Petr Beleš, který si, když Michal zpíval, odskočil za bicí. No a kapelník Zdeněk Dočekal, který za klávesy pustil Elišku.

 

A zpěváci… jo, já bych neměla říkat zpěváci. Oni se tomu brání! Nejsou prý zpěváci, ale herci. Ale pro mě to zpěváci jsou a skvělí. Za mikrofonem stála Eliška Nejedlá, Petr Florián, Aneta Nesvatbová, Anna Fixová, Kateřina Fixová, Jaroslav Someš a Lukáš Typlt. Exceletní zpěvačka Aneta je občas hostem v Los Trumberos. A pravidelní diváci si ji také mohou pamatovat z jeviště. Vidět jste ji mohli v inscenaci Jak je důležité míti Filipa, Višňový sad a Umění vraždy.

Stále ještě trvá situace, kdy diváci musí do divadla v rouškách a navíc je většina sedadel obtažena igelitem, tudíž k nepoužití. A herci těch diváků chtěli víc. Tak si poradili. Akorát nechápu, proč pozvali samé muže…
A už přichází „opravdoví“ diváci.

Tak zpěváci usadit do portálu a začínáme.

Tématem byly filmové melodie. Slyšeli jsme nejen světové pecky, ale i hity z našich filmů. Výběr byl opravdu skvělý. Fakt jsme se pobavili. Začínalo se megahitem z filmu Titanic. Leonardo DiCaprio byl opravdu charismatický a silný chlap, který krásnou Kate Winslet z forbíny neupustil. První fotka je ze zkoušky a další z koncertu. 

Ono je vlastně dobře, že jsou to herci. Převleky kostýmů, paruk i rekvizit, nás většinou odbourávali. Ale i v „civilu“ samozřejmě zpívali.

Anna Čiperová mi, jako obvykle slíbila, že písničky natočí a sestříhá. Koncert byl úžasný, tak jsem se moc těšila. V neděli ráno mi volala s tím, že mi nic nepošle. „Víš, on ten zvuk je strašně divnej. Jako kdyby tam bylo malé echo. Možná jsem natáčela odposlechy.“ Nejdřív jsem byla zklamaná, ale pak jsem si řekla, že malá scéna je jiný prostor, než Déčko, a že za to možná nemůže. Ale myslela jsem si to jen do chvíle, kdy se na facebooku objevilo video. A zvuk byl dobrej. A navíc ta písnička byla pecka.

Tak to Anna konečně rozklíčovala. Opravdu stála vlevo, kde byly odposlechy.Že by se příště zeptala? Třeba zvukařů… Z pravé  strany natočila jenom toto. 

Video

Koncert končil, když Katka Fixová řekla, že by bylo fajn se všichni sejít bez roušek a pozvala diváky ven, před divadlo. A to bylo překvápko!!! Byly připravené kelímky a lítaly špunty od šampáňa. A nebyla to žádná Bohemka! Trumberáci měli pochopení i pro řidiče a nabízeli i nealko. Všichni jsme si připili. No, nejsou báječní?

 

Přihlášení Mobilní menu