Stará Blažková

Lidé ze zákulisí jsou jedničky

Pan ředitel dostal krásný dopis od Mirka Krále, který už několikrát pro naše divadlo navrhoval kostýmy a scénu. Naposledy na dosud neuskutečněnou premiéru Přišel na večeři. Byla to velká práce. Na jevišti je více jak 20 herců. Jeho kostýmy jste už na facebooku obdivovali.
No a já jsem ten dopis od ředitele vyžebrala. Je to totiž moc hezké čtení. Že máme dobré herce je všeobecně známo, ale v příbramském divadle jsou naprostí profíci i lidé ze zákulisí. Jsem ráda, že se jim dostane pochvaly.

Vážený pane řediteli,
vím, že se stále opakuji, ALE: opět Vám velmi děkuji za krásnou práci, kterou jste mě spolu s Milanem Schejbalem obdařili.
Bylo to pro mě zase krásné období, které mi prosvětlilo divnou dobu, jíž právě prožíváme. A setkání s kolegy z výroby a ze zákulisí, opět nádhera. A nebyla to tentokrát žádná „malohra“. Dámy z krejčoven, Anička Marešová a Zuzka Růžičková odvedly za daný čas nadlidské výkony. Jejich kostýmy by, co se zpracování týká, obstály i na módním molu či ve filmu. Lucie Černá byla také skvělá. Měla sama vše „na hrbu“ a vše zvládla bravurně, mnoho věcí i vyrobila či zrekonstruovala z fundusu. Kluci z dílen byli tradičně perfektní. Dámy z garde dokonce i čalounily. A nad tím vším skvělý pan Víta, který ví, zná, umí, poradí, sežene.
A nebylo to lehké ani pro paní Baslovou a Aničku Šmídovou, které (mi) skvěle koordinovaly zkoušky. Měl bych vyjmenovat mnohem více lidí – od kluků z techniky až po paní Vítovou, ale to bych psal, jak říká Pepa Herman, beletrizovaný seznam. Máte prostě výborné dílky a co je vzácnější i skvělou techniku. A vím, že je dnes těžká doba a že je má nynější prosba troufalá, ale kdyby byly nějaké peníze, tak bych se moc přimlouval za nějakou odměnu pro kolegy z výroby a ze zákulisí.
S úctou a s díkem a s přáním Naděje a Světla (nejen) do 2021.
Mirek Král

Přihlášení Mobilní menu