Stará Blažková

Petr Florián: S divadlem končím!

Každoročně uvádí divadlo pět premiér. Je listopad, a odehraný je Špinavý obchod a Třicet devět stupňů. Umělecké a obchodní oddělení, kvůli současné situaci, neustále mění termíny. Poslední verze další premiéry Chleba s máslem byla naplánována takto: zahájení zkoušek 1. září, první premiéra 15. října, druhá premiéra 16. října, pražská premiéra 26. října. Nějak to zase nevyšlo…

Ale začalo se podle plánu. První čtená zkouška.

Na té představila Kateřina Doležalová návrhy scény a kostýmů.

Já jsem se byla podívat na jedné z jevištních zkoušek. To ještě kluci byli bez kostýmů.

Při použití speciálního blesku ve fotoaparátu se objevila Petrova aura. Nevím, kde se vzala, protože před okamžikem z jeho úst vypadlo: Tohle povolání nesnáším! S divadlem končím! Klííííd! Herec Petr Florián hraje herce.

Režisérka Hana Marvanová a inspicientka Katka Zítková.

To jsou ještě neúplné části scény. Lednička bude určitě plnější. Tyhle detaily jsem fotila úmyslně, protože jsou i herci, kteří své divadlo sponzorují. Že jo, Lukáši Typlte? (smích) No, věnoval jsem sporák a počítač. To mají herci takové platy? Já nerad věci vyhazuji. Sporák jsme si asi před dvěma lety koupili nový a tenhle byl zatím v kůlně. S laptopem je to podobné. Hodný to chlapec. 

V konečné fázi vypadá scéna takto:

V inscenaci Chleba s máslem (jednou) uvidíte Lukáše Typlta, Petra Floriána a nového člena souboru Martina Holzknechta. Jsou to šikovní kluci. Hra měla výjimečně malý počet zkoušek. Přesto to všichni skvěle zvládají. Vím, o čem mluvím. V pondělí 9. listopadu byla „generálka“. Já jsem dostala svolení, že se můžu přijít podívat.
Takže: na jevišti tři chlapi. Dva spolu bydlí a ten třetí se vzápětí přistěhuje. Mají své problémy, ale mají je uvnitř. Vždycky jsem říkala, že mužský se mezi sebou neumí bavit. Tahle hra je i trochu o tom. Neumí otevřeně hovořit o svých pocitech. To raději frajeří. Přesně ve smyslu výkřiku Martina Holzknechta: Ženský nejsou lidi!! A přitom nepřipustí, že se mu chce, kvůli odchodu manželky, brečet.  Rozhodně nechci, aby to vypadalo, že tato hra je nějaké drama nebo psychologický rozbor. Je to úsměvná oddechovka.

Protože to byla poslední zkouška, čekal na aktéry v šatně dárek. Jak jinak – chleba s máslem. No, sice tak vypadá, ale to šikovná rekvizitářka Lucka upekla, jako překvapení, dort!!

Po generálce bývá premiéra. Po této generálce jde Chleba s máslem k „ledu.“ Pak někdy, až se bude moct odehrát premiéra, tak před ní bude muset být oprašovačka! Tohle je divadelní svět naruby. 

 

Přihlášení Mobilní menu