Stará Blažková

Praha Tv vysílá o příbramském divadle

Příbramské divadlo hraje online

Včera, 22:11,
Středočeský kraj
Jaroslav Šetlík

Příbramské Divadlo Antonína Dvořáka zveřejňuje na internetu své inscenace. Tímto krokem se chce v době karantény přiblížit svým divákům. Připravený je také oblíbený Divadelníček pro děti.

Když nemohou diváci do divadla, jde divadlo za diváky. Tímto heslem se řídí příbramské Divadlo Antonína Dvořáka. To začalo své inscenace zveřejňovat na internetu, aby se v době karantény přiblížilo svým divákům.

„My ty hry nevybíráme podle žánru, ale podle technické úrovně natočení. Ne všechny hry jsou natočené a ty, které máme, jsme točili pouze do divadelního archívu, nebyly určené k odvysílání. Probíhalo to většinou tak, že se kamera postavila na stativ a bez ohledu na světelné podmínky na jevišti se ta hra natočila,“ říká Anna Čiperová, zástupkyně ředitele divadla.

Vedení divadla tak musí všechny natočené hry zhlédnout a posoudit, zda jsou vhodné také pro umístění na internet. Diváci mohou v současnosti vidět hry Na skle malované a Přelet nad kukaččím hnízdem.

Nové hry přidává příbramské divadlo na internet každý pátek. Přibýt by k nim měly i další projekty, které budou zaměřené např. pro děti.

„Dáváme na internet další projekt, který se jmenuje Divadelníček. Jedná se o herecké čtení Neználkových příběhů,“ říká Anna Čiperová, zástupkyně ředitele divadla.

Oba projekty jsou určené pro širokou veřejnost. Odkazy na konkrétní hry najdou případní zájemci na internetových stránkách či Facebooku příbramského divadla nebo si je mohou najít přímo na YouTube.

„My víme, že jsme se těmi projekty zatím trefili, protože máme od diváků úžasné ohlasy. Píšou nám, jak si zavzpomínali, jak se jim to líbí a nás to samozřejmě moc povzbuzuje. Teprve až díky karanténě jsme zjistili, že energie mezi divadlem a divákem funguje i na dálku,“ říká Anna Čiperová, zástupkyně ředitele divadla.

Zásoba divadelního archívu čítá desítky inscenací. Divadlo je proto plánuje takto zveřejňovat do doby, než ho budou moci diváci opět navštívit.

Přihlášení Mobilní menu