Stará Blažková

Promítáme a hrajeme!! Hurááá!

Ano, už je to konečně tady. Příští týden se spouští kino, divadlo i D-klub.

Kino začne promítat hned v pondělí 11. května. A rovnou dvakrát v 16 a 19 hod.  Začíná se filmem V síti.

 

Zatím se počítá s promítáním každý den. Od pátku by se měly přidat i odpolední filmy pro děti.
Distributoři zatím zjišťují, kolik kin za současných podmínek otevře. My čekáme na jejich rozhodnutí. Důležité je, aby nám dávali premiérové filmy. Bez nich provoz kina nemá význam„, říká vedoucí Martin Machata.
V kině budou k dispozici jen určitá sedadla tak, aby se splnily podmínky vlády. Diváci musí mít
roušky. A žádné občerstvení! Musí se přežít bez popcornu. Což pro určité diváky bude úleva. A ve foyer si nemůžete ani sednout. Uklízečky dostanou zabrat, protože po každém promítání se musí otřít všechna sedadla a vytřít podlaha desinfekcí.

Teď divadlo. Velká scéna prochází rekonstrukcí, ale na malé se hrát může.  A jaký bude program v květnu? Vedoucí obchodního oddělení Veronika Kotrbová mě podrobně informovala. Začíná se 13. května, a to rovnou jednou z nejoblíbenějších inscenací – Splašené nůžky. Tato hra bývá vyprodána i s plnou kapacitou, takže aby se dostalo na víc diváků, Nůžky se budou opakovat ještě 21. a 28. května.

 

29. května můžete přijít na Číňany.

30. května vás čeká úplná novinka. Herecký band Los Trumberos bude mít na malé scéně koncert. Déčko bývá vždycky vyprodané, takže na rozdíl od inscenací, tady bude mít šanci více diváků.

A ještě jeden termín, a to 27. května bude z původně plánovaného D-klubu, přesunuta na malou scénu přednáška – Tajemství Laosu.

Pokud bude ze strany diváků zájem, není vyloučeno, že se představení mohou přidávat.
K tomu počtu diváků… Povoleno je sto lidí, aby se mohla dodržet nařízení vlády, musí se kapacita malé scény snížit na padesát. Zrovna tak jako v kině, ani v divadle nebude žádné občerstvení, a na rozdíl od herců, vy musíte mít roušky. I divadlo se bude muset po každém představení desinfikovat.

Vstupenky budou v prodeji už od zítra 5. května. Koupit si je můžete online, v divadelní pokladně i na všech prodejních místech! Obchodní oddělení bude zavřeno.

Bude se otevírat i předzahrádka v Déčku, ale o tom vám více napíšu zítra.

Přihlášení Mobilní menu