Stará Blažková

Rok 2002 – Hrdý Budžes začíná

14. listopadu 2002 se divákům poprvé představil Hrdý Budžes! Ze začátku se hrál pouze na Malé scéně. Hostující herečkou byla pouze Bára Hrzánová. Jarmila Vlčková a Libor Jeník byli v té době členy příbramského hereckého souboru. Je neuvěřitelné, že je stále na repertoáru divadla.

Jak si jistě pamatujete, v  roce 2002 přišly velké povodně. Velké škody způsobily především pražským divadlům. Příbramské divadlo se rozhodlo pomoci svým pražským kolegům. Vedení divadla nabídlo kolegům z Divadla pod Palmovkou a Divadla v Dlouhé své prostory pro odehrání představení. Projekt se dále rozšiřoval, až vzniklo předplatné s názvem Divadla pod vodou.

Už v roce 2002 se v divadle potýkali s neukázněnými diváky. Jedním z problémů, které museli řešit, bylo pořizování fotografií a záznamů během představení. V některých případech mohlo dojít i k tomu, že umělec představení přeruší a odmítne pokračovat. Příbramské divadlo řešilo tento problém přísným zákazem. Ve foyeru viselo oznámení, že bez souhlasu vedení divadla není možné pořizovat žádné záznamy ani obrazový materiál. No jo, některé problémy vydrží řadu let…

Více v novém díle z Cyklu historie divadla.

 

 

Přihlášení Mobilní menu