Stará Blažková

Všichni jsme zpátky ve hře

Když se herecký soubor takřka před půl rokem, uprostřed zkoušení nové inscenace, ocitl naráz ve vzájemné izolaci, herci netušili, kdy své diváky znovu uvidí.  A myslím, že můžu tvrdit, že příbramské divadlo má své diváky, a že jich je hodně. Když už bylo jasné, že ta nucená přestávka přinese pro všechny spoustu změn, bylo zároveň jasné, že bude složité vracet se k původnímu stavu věcí. Bude nutné překonat hodně překážek, soukromých, společenských i ekonomických, abychom se v klidu opět v divadle potkali.

„Napadlo nás, že bychom měli poděkovat divákům, těm našim i těm třeba náhodným, že nám zachovali a zachovají přízeň. A myslíme si to i dnes, kdy všechny překážky našemu budoucímu setkávání stále ještě existují,“ říká Kateřina Fixová.

Katko, a jak budete děkovat? „Máme skvělé muzikanty, máme soubor, který dokáže držet při sobě, máme za sebou mnoho inscenací, ve kterých se zpívalo. Takže takový happening. Setkání, ve kterém zavzpomínáme na minulé inscenace, představíme nové členy souboru, odhalíme nový dramaturgický plán a taky uvedeme diváky do nového hlediště, hezčího, pohodlnějšího, divadelnějšího. Na jevišti nás bude hodně – přijdou s námi mnozí naši stálí hosté, a chtěli bychom doufat, že do hlediště přijde i dost našich diváků. Protože i oni spolu s námi JSOU ZPÁTKY VE HŘE.“

Herecký band Los Trumberos

Musím potvrdit slova Katky. Na jevišti bude celý soubor, někteří hosté, kapela Los Trumberos i muzikanti, kteří hrají v Dámě na kolejích.

A já moc oceňuji, že s tímto nápadem přišli sami, a že všichni vystoupí bez nároku na honorář. Prostě se na své diváky těší.

Vzhledem k postupujícím opatřením si nejsem jistá, jak dlouho bude trvat doba, kdy diváci budou moct do divadla chodit. Teď to musím rychle zaklepat. A proto přijďte všichni, kdo máte rádi naše divadlo a herce 8. září od 19 hodin na velkou scénu. 

Tady je ukázka z Koncertu Los Trumberos v D-klubu, kde pravidelně vystupují.

 

Přihlášení Mobilní menu