Stará Blažková

Změna rolí

Moje stránky jsou teď prázdné. Nějak není o čem… Herci sice zkouší, ale v žižkovském divadle. Do Příbrami začnou jezdit až koncem tohoto týdne. Ale protože přece jenom občas funguje FBI (Fany Blažková Interně), tak jsem se jednu zprávičku dozvěděla.

Anička Fixová chodí do Českého červeného kříže pomáhat s testováním. Konkrétně pracuje v laboratoři, kde se testy vyhodnocují. To je velká změna rolí.

Prosím Tě, co Tě to takhle napadlo?
Jednak tíživá finanční situace, a protože mám teď volno, tak si myslím, že je to záslužná činnost.

A jak si se tam dostala?
Myšlenku mi vlastně vnuknul Vašek Kraus, který tam pracuje už tři měsíce, od nevidím do nevidím. Před ním smekám klobouk. 
(Václav Kraus hrál v příbramském divadle v inscenaci Červený a černý a nyní v dosud neuvedené hře Přišel na večeři.)

Nemáš obavy z nákazy?
My jsme tam tak zakuklený, že nad tím vlastně ani nepřemýšlím.

Být zakuklený v tomto ochranném a slušivém oblečku, musí být dost vyčerpávající. Jak dlouho v něm musíš být?
Já jsem tam byla zatím poprvé (od doby, co jsem si s Aničkou telefonovala, absolvovala další služby). Vždycky týden dopředu dostanu rozpis služeb. Byla jsem tam deset hodin s jednou pětačtyřiceti minutovou pauzou, na jídlo a toaletu.

A to zvládneš?
Měla jsem zablokovaná záda a krk, takže nezvládám. Budu si brát kratší služby. Už mi prostě není dvacet. Možná si na to člověk zvykne, ale já ty desetihodinové služby asi nedám.

A samozřejmě se Tě musím zeptat – stýská Ti po příbramských divácích?
Samozřejmě, že ano. Stýská se mi po tom, když jsme všichni spolu. A tím nemyslím jenom herce, ale všechny, kteří jsou u toho, když se děje ten zázrak divadla. Když čekám v šatně, pak přijdu na jeviště, roztáhne se opona a tam sedí lidé, kteří přišli kvůli nám… Po tom všem se mi stýská.

Tak snad už to přijde! (Možná…) Ani si neumíš představit, jak se stýská mně. Vlastně mi do této doby nedošlo, že když chodím nejen do divadla, ale i za vámi, jak mám ten život rozmanitý. Žádné krmení kachen v důchodu. A teď sedím doma, jsem prý ohrožená skupina…  Ach jo!

A před Tebou Aničko smekám a obdivuji Tě!!!

Zakuklenci. Anička s Václavem.

 

Přihlášení Mobilní menu